Szerelem / Párkapcsolat

Amikor a legjobb barátnőd mérgező kapcsolatban van, azt te is megérzed

A legjobb barátnőd olyan neked, mint a testvéred, ezért érthető, hogy a legjobbat szeretnéd neki, és amikor megismerkedik egy sráccal, te nyitva tartod a szemed helyette is. Az persze már más kérdés, hogy megfogadja-e a tanácsaidat, vagy a rózsaszín köd miatt hallani sem akar róluk. Így amikor egy nem hozzá való sráccal jön össze, aki nagyon rossz hatással van rá, azt te is megérzed.

Már a kettőtök kapcsolatára is ráteszi a bélyegét ennek a férfinek a megjelenése. Tudod, hogy legjobb barátnőként muszáj örülnöd a boldogságának, ugyanakkor nem tudod elnyomni magadban a rossz érzést, amit a srác vált ki belőled. Te nem vagy a bűbája alatt, így látod, hogy milyen hibái vannak, és azt is, hogy nem mindig bánik vele megfelelően. Talán túlságosan könnyen dühbe jön, vagy folyamatosan manipulálja őt.

Te szeretnél őszinte lenni vele, megmondani neki az igazságot, hiszen sosem hazudtok egymásnak; de azt is tudod, hogy a szerelmes emberek nem tudnak tisztán gondolkodni.

Benne van a pakliban, hogy ez veszekedéshez vezet, ami akár a barátságotokat is tönkreteheti. Talán azt gondolja majd, hogy féltékeny vagy, és bár nem vagy az, ezt akkor is nehéz megmagyarázni.

Olvastad már?  Ilyen barát vagy a zodiákusod szerint

Ilyenkor úgy érzed, mindegy, melyik döntést hozod meg, mindkettővel csak rosszat teszel. Ha elmondod a véleményed, valószínűleg megharagszik rád, és talán évekig nem fogtok újra beszélni. Ha viszont nem szólalsz meg, és hagyod, hogy boldogtalan kapcsolatban éljen, a te szíved is megszakad – még jobban is, mint az övé. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után elkezdesz magadba fordulni, mert ha már megakadályozni nem tudod, nézni sem szeretnéd.

A kimondatlan szavak

Ilyenkor végignézed, ahogy a legjobb barátnőd szépen lassan egyre távolabb kerül tőled. Észreveszed, hogy titkolózik előtted néhány dologról. Fél, hogy ha elmondaná, min vesztek össze a pasijával, rosszat gondolsz majd róla. Hogy emiatt még nagyobb híd keletkezne közted és a srác között, és akkor végképp választania kéne. A legkomolyabb viták részleteit ezért inkább megtartja magának, és még ha rá is kérdezel, nem mondja el őket. Észre sem veszi, hogy a titkolózással már így is választott kettőtök között…

A kapcsolat nem jelenti egy barátság végét, de amikor egy romboló hatású sráccal van együtt, fokozatosan egyre ritkábban látod őt.

Lemondja a közös programokat, nem válaszol az üzenetekre, és elkerül téged. Persze mindig van kifogása arra, hogy miért tette ezt, és biztos, hogy van, amikor ezek tényleg valósak is. De sokszor csak átlátszó kifogásokról van szó, és te igazából nem is érted, mi történik. A szerelem miatt nem lát tisztán, de ettől még miért kell téged kizárnia az életéből?

Olvastad már?  5 ok, amiért mindenkinek kell az életébe egy őrült barátnő

Amikor a legjobb barátnőd egy rosszindulatú sráccal van együtt, az rád is erős hatással van. Az egész életed megváltozik, amikor elveszíted őt, legalábbis egy kis időre. Hiszen sokszor a dolgok kiforrják magukat, és előbb-utóbb ismét visszatalálnak egymáshoz az igaz barátok. 

Amikor szüksége lesz a támogatásodra, és ráébred, hogy igazad volt, bocsánatot fog kérni. Ilyenkor csakis rajtad áll, hogyan viszonyulsz hozzá.

De van, hogy erre sosem kerül sor. Néha sajnos nem tehetsz mást, mint hogy tiszteletben tartod a döntését, és elfogadod azt, ahogy határoz. Ha a párját választja helyetted, úgysem tudsz mit tenni ellene.

Kép forrása: pexels.com