6 ok, amiért mindig melléfogsz a pasikkal

6 ok, amiért mindig melléfogsz a pasikkal

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 ok, amiért mindig melléfogsz a pasikkal

Úgy érzed, hogy valamit mindig elszúrsz? Soha nem amellett az ember mellett vagy, akit igazán szeretnél?

Miért is…

A rossz választások mögött sokszor a gyerekkorra visszamenő lelki tényezők állnak, amelyekről bár úgy véljük, hogy feldolgoztuk őket, mégis kihatnak a későbbi párkapcsolatainkra.
A gyerekkorban látott szerepeket sokszor újrajátsszuk a felnőtt kapcsolatainkban is, így érdemes tudatosítanunk ezeket a dolgokat, hogy sikeresebbek lehessünk a párválasztásban.

Pasizós anyukák

Az az egyedülálló anya, aki túl gyakran váltogatta partnereit és ezt a gyermek mind megélte és látta nem feltétlen jó példa a gyermek számára. Az egyre változó apukajelöltek ugyanis azt az érzetet kelthették a csöppségben, hogy a férfiak egytől egyig mind megbízhatatlanok.
Ráadásul nem alakult ki benne egy olyan állandó apakép, amely biztonságot és szeretetet nyújtott volna, így sokszor a későbbiekben is úgy éli meg a kapcsolatokban a később már felnőtt nő, hogy a férfiakra állandóság és szeretet terén nem számíthat.

Együtt szeretet nélkül

Az együtt élő, de egymást nem szerető szülők sem mutatnak jobb példát, hiszen a gyerek állandóan csak azt látja, hogy a szülei nem szeretik egymást. Mindennapos a harag és a veszekedés, a gyerek pedig ennek hatására könnyen úgy dönthet, hogy neki nincs szüksége erre az egészre, inkább nem kell neki a gyerek és a házasélet.
Ha mégis emellett dönt, akkor valószínűleg a kapcsolata részévé válik mindaz, amit öntudatlanul megtanult, az a magatartásforma, amelyet a szülei kapcsolata során átélt és tapasztalt.

Apakomplexus

Sokak nem rendelkeztek megbízható apával, így a későbbiekben is egyre inkább az apafigurát keresik a férfiakban, azt, aki majd egyszer talán biztonságot nyújt. Így meghatározóvá válik a párválasztásban az a fontos kulcsjelenség, hogy a lányok az apjukra hasonlító és az apjuk legfontosabb tulajdonságaival rendelkező férfiakkal ismerkedjenek meg.
Így sokszor olyan férfit választasz, aki mellett átélheted ugyanazokat a stresszhelyzeteket, amelyeket a gyermekkorodban átéltél, hiszen ezek az érzések nyújtanak biztonságot számodra.

A középső gyermek

A legtöbb kutatás szerint a középső gyermekre jut a legkevesebb figyelem a háromgyerekes családokban.
A gyermek úgy érezheti, hogy nem fordítottak rá elég figyelmet és ennek következtében sokszor a felnőttkorban a férfiaktól is úgy érzi, hogy nem kap elegendő odafigyelést és törődést, illetve egy idő után már nem is várja el azt a figyelmet, hiszen sohasem kapta meg.

Az első szerelem

Ez az egyik legmeghatározóbb élmény, hiszen számos sztereotípiát teremthet, valamint követendő mintaként szolgál a későbbi kapcsolatokban. Sokszor a nők egy-egy nagy csalódás után már nem mernek annyira nyitott szívvel járni és teljesen átadni magukat a másik félnek, hiszen félnek az újabb csalódástól.
Gyakran biztonságot nyújt ebben az esetben, hogy valamiért elérhetetlenné válik számodra az a férfi, akivel ismerkedsz, ha egyáltalán ismerkedsz egy nagy csalódás után.

Önbizalomhiány

Sokszor a szülők nem éreztetik a gyerekkel, hogy ő egy értékes személy, vagy az iskolában csúfolják őt valamilyen tulajdonsága miatt, mindez pedig erősen kihat a későbbi életre. Sokan ugyanis úgy érzik, hogy ők nem elég értékesek, éppen ezért nem is érdemlik meg, hogy az adott férfivel legyenek.
Járj nyitott szemmel és próbáld meg feldolgozni a téged ért traumákat, legyen önbecsülésed és hidd el egy idő után biztosan megismered majd azt a férfit, aki tényleg neked való.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást