Az alváspózok és a szerelem kapcsolata

Az alváspózok és a szerelem kapcsolata

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az alváspózok és a szerelem kapcsolata

Akár hiszed, akár nem az a póz, amelyben alszol a pároddal, sok mindent elárul a kapcsolatotokról. Összebújtok minden este? Vagy esetleg az ágy két végében vagytok estétől reggelig? Mit jelent mindez? Kiderítettük!

Összefonódva

Ha a kezeitek és a lábaitok összefonódnak, és különféle területeken értek egymáshoz, akkor az azt jelenti, hogy szerelmetek még nagyon friss és a szexuális életetek is a csúcsán van.
Szeretetetek olyan nagy, hogy egy percet sem akartok külön tölteni egymástól.

Teljes ölelés

Egyikőtök a másik karjaiban fekszik, miközben a lábaitok összeérnek. Ez a póz azt mutatja, hogy fontos számotokra és a másik számára a védelmezés. A kapcsolatotok valószínűleg biztos alapokon nyugszik.
Ez a testhelyzet azt is jelzi, hogy nagyon szeretitek egymást és nagyon fontos eleme a kapcsolatotoknak a bizalom. Ez a póz minden párban fokozza a biztonság érzetet és az összetartozás érzését.

Egymással szemben

Ha egymással szemben alszotok, miközben nem értek egymáshoz, az azt jelenti, hogy már régebben kapcsolatban vagytok és egyenlő félként tekintetek egymásra az életben.
Már nem vagytok olyan szenvedélyesek, mint régen, azonban még mindig jellemzi a kapcsolatot a gyengédség és a bizalom.

Mérleg

Ha egymásnak hátat fordít két pár és a fenekük közben összeér, az azt jelenti, hogy már egy régebben tartó kapcsolatról van szó, amelyben nem csupán az intimitás és a közös dolgok fontosak, hanem a függetlenség is. Azok a párok, akik így alszanak általában jól összeegyeztetik ezt a kettőt.
Azok a párok, akik ebben a helyzetben pihennek, általában a vad és őrjítő szeretkezések helyett a gyengédebb és lágy együttléteket kedvelik.

Térfélvesztés

Ha az egyik fél lelóg az ágyról, míg a másik nagy helyet foglal el, az nem jó jel egy kapcsolatban, általában szünetre, vagy végleges szakításra utal. Az ágyról lelógó felet sokszor az jellemzi, hogy már menekülni akar ebből a kapcsolatból, míg a másik felet inkább az önfejűség és makacsság jellemzi.
A második személyt sokszor nem jellemzi a partner elhagyása, az azonban jellemző, hogy e tulajdonságok következtében valószínűleg külön utakra kerülhet a pár. Ráadásul a kiszorított fél sokszor ki-kikacsintgathat a kapcsolatból.

Az ágy két végében

Ha a két fél alvás közben egymásnak hátat fordít és a testük nem ér össze, akkor valószínűleg problémák vannak a kapcsolatban.
A kapcsolatban már eluralkodott a megszokottság és a kényelmesség, inkább a jó alvást választják a felek egymás helyett.

Kiskifli-nagykifli

Jellemző póz, amikor az egyik fél a másikat hátulról átöleli. Ezek a párok túl vannak már az első lángoló éveken, de még mindig szeretik egymást és bíznak egymásban. A kényelem és az együttlét közt megtalálták a harmóniát, így nem engedik el egymást.
Ha a nő fekszik a férfi mögött, az sokszor arra utal, hogy máshogy látják a kapcsolatot. A férfi hidegnek tűnhet, a nő pedig szinte görcsösen ragaszkodik a párához. 

Összekulcsolódó kezek

Az egymást fogó vagy összekulcsolódó kezek nagyfokú bizalomra utalnak a kapcsolatban.
A partnerek nem csupán a személyes teret képesek meghagyni a másik fél számára, de boldoggá is teszik a másik felet. Az ilyen póz tehát stabil kapcsolatra utal.

A férfin fekve

A férfi általában hanyatt fekszik ebben a pózban, miközben a nő vállán vagy mellkasán fekszik. Ebben a pózban szintén megjelenik a védelmező szerep, miszerint a nő a védelmezett, akit a férfi megvéd.
Az ilyen pózokban alvó pároknál általában a férfié az irányító szerep, míg a nő könnyedén alkalmazkodik párja döntéseihez.

Összefonódó lábak

Ha csupán a lábaitok érnek össze, akkor ez azt jelenti, hogy kissé nehezen nyíltok meg egymás előtt és nincs teljes biztonság és szeretet a kapcsolatban.
Általában a függetlenség fontosságára, vagy az átmeneti problémákra utal.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást