Az álmok üzenete: vedd komolyan a következő jeleket!

Az álmok üzenete: vedd komolyan a következő jeleket!

Címlap / Életmód / Lélek / Az álmok üzenete: vedd komolyan a következő jeleket!

Az önismeret eszköze

Az álom a tudatalattid nyelve, képekben és szimbólumokban beszél hozzád, és remek tanácsokat ad a legkülönfélébb élethelyzetekben.

A lelki krízisek megoldásában nagyon sokat segít az álommunka. Továbbá sokat segítenek az önismeret gazdagításában is. Ha jobban megismered magad, az életedet is jobban tudod majd tervezni. Bizonyított tény, hogy aki többet foglalkozik az álmai üzeneteivel, az sokkal többet megtudhat önmagáról. Kendőzetlenül tudósítanak a valós helyzetről, szembesítenek azokkal a dolgokkal, érzésekkel, amelyeket napközben esetleg hárítasz, melyekkel nem akarsz szembenézni.

Álomfejtés

Minden kultúrában nagy jelentőséget tulajdonítottak az álmoknak és azok megfejtésének, ami végül számtalan álmoskönyv megírásához vezetett.

Talán veled is előfordult már, hogy annyira valóságosnak éreztél egy álmot, hogy nevettél, vagy akár sírtál közben.

Aztán mikor felkeltél, annyira hatással volt rád, hogy egész nap csak arra tudtál koncentrálni. Figyelj az álmok részletességére, mert sok esetben abban rejlik a válasz.

Mindennapi történések az álmaidban

Ezeket az álmokat az éjszaka első felében, többnyire az éjfél előtti időszakban álmodod. Ebben az időben rendszerezi agyad a napi információkat és sokrétűen fel is dolgozza azokat. Az éjfél előtti álmok lehetnek simogatóan pozitívak, de lehetnek fárasztóak, nehezek is, attól függően, milyen hatások értek napközben. Ekkor felidéződnek és oldódnak az előző nap feszültségei, ekkor álmodod tovább a valós történéseket.

Visszatérő álmok

Általában ezek sokkal színesebb, szürreálisabb, sőt kellemetlenebb álmok és jellemzően az éjfél utáni időszakban szövődnek. Ezt veheted egyfajta vészcsengőnek, mivel azért ismétlődnek időről-időre, mert valamit jelezni szeretnének neked.

Lehet éppenséggel azt, hogy életed egy adott területén valami nagyon nincs rendben. Ezért ahhoz, hogy többé ne térjen vissza ez az álom, rendezned kell a dolgaidat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást