Sok okunk lehet arra, hogy örüljünk a hűvösebb hőmérsékletnek és a vastag pulóveres, szövetkabátos időjárásnak, de kevés édesebb közülük, mint a friss ropogós őszi alma. Amellett, hogy önmagában is ízletes, bizonyára már te is ettél isteni almás pitét, lepényt vagy kompótot. Reggelire viszont kevésbé népszerű, pedig sok olyan finomság készíthető belőle, ami remek napindító lehet, és már attól is több erőd lesz az éppen előtted álló kihívásokhoz, ha csak rájuk nézel.
3/5 Almás fánk
Az almás fánk kedvelt édesség, de legtöbbször csak almaborral és almás pite fűszerrel készül. Sokkal finomabb lehet azonban, ha valódi, friss almadarabokat teszel bele, ráadásul a rosttartalma is magasabb lesz. Ha pedig egy igazán egészséges reggelire vágysz, akkor ezúttal ne olajban süsd ki, hanem tedd sütőbe a fánkot, porcukor helyett pedig cukormentes vaníliás vagy hozzáadott cukortól mentes gyümölcsökből készült szósszal vagy lekvárral tálald. Ha pedig még különlegesebb élményre vágysz, akkor hagyományos búzaliszt helyett próbáld ki zabpehelyliszttel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!