Mirelit zöldségek
Ha szeretnéd őrizni az alakodat, akkor mirelit zöldségnek mindig kell a fagyasztódban lennie. A lehető legjobb diétás alapanyagok közé tartoznak, és bármikor fogyaszthatod őket a nap folyamán. Főfogások, kiegészítő étkezések, de akár sós nassolnivalók is készülhetnek belőlük. Vásárolhatsz eleve kevert, mix változatot, de az is jó megoldás (ráadásul sokszor olcsóbb), ha különböző típusú zöldségeket választasz, amiket saját magad keversz össze. Persze, az is kiváló megoldás, ha akciósan feltankolsz a friss változatokból, és lefagyasztod őket… Válaszd azt, amelyik számodra szimpatikus!
És hogyan fogyaszd őket, ha rád tör a farkaséhség? Nos, ebben az esetben valószínű nem elegendő, ha csak önmagában falatozol belőlük, mert jó eséllyel nem fognak teljesen eltelíteni. Jó megoldás, ha készítesz hozzájuk valamilyen teljes értékű gabonát, pl. quinoát, hajdinát, bulgurt, vagy akár barnarizst.
Két nagyon jó elkészítési módja van ezeknek a fogásoknak: az egyik, ha kevés kókuszzsíron pirítasz hagymát, majd megpárold rajta a zöldségeket. A másik (ami akkor ideális igazán, ha nem szeretnél plusz zsírt bevinni): kevés vízben kezdd forralni a gabonát, majd tegyél szűrőt az edényre, és ide dobd a zöldségeket. Végül az egészet fedd le egy fedővel. Így alul fő a gabona, felette párolódik a zöldség, ami azért jó, mert a zöldségből kiváló vitaminok és ásványi anyagok nem a lefolyóban landolnak, hanem többségüket felszívja a gabona. Végül csak össze kell forgatnod az egészet, esetleg valamilyen alakbarát mártással, szósszal tálalhatod.
És hogyan fogyaszd őket, ha rád tör a farkaséhség? Nos, ebben az esetben valószínű nem elegendő, ha csak önmagában falatozol belőlük, mert jó eséllyel nem fognak teljesen eltelíteni. Jó megoldás, ha készítesz hozzájuk valamilyen teljes értékű gabonát, pl. quinoát, hajdinát, bulgurt, vagy akár barnarizst.
Két nagyon jó elkészítési módja van ezeknek a fogásoknak: az egyik, ha kevés kókuszzsíron pirítasz hagymát, majd megpárold rajta a zöldségeket. A másik (ami akkor ideális igazán, ha nem szeretnél plusz zsírt bevinni): kevés vízben kezdd forralni a gabonát, majd tegyél szűrőt az edényre, és ide dobd a zöldségeket. Végül az egészet fedd le egy fedővel. Így alul fő a gabona, felette párolódik a zöldség, ami azért jó, mert a zöldségből kiváló vitaminok és ásványi anyagok nem a lefolyóban landolnak, hanem többségüket felszívja a gabona. Végül csak össze kell forgatnod az egészet, esetleg valamilyen alakbarát mártással, szósszal tálalhatod.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!