Otthon / Utazás

Akár a földi paradicsom! Ezek a világ legcsodásabb tengerpartjai

Akár a földi paradicsom! Ezek a világ legcsodásabb tengerpartjai

A neves utazási oldal, a TripAdvisor az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elkészítette a világ legjobb tengerpartjainak listáját. A Top 5-be igazi paradicsomi helyszínek kerültek. Ha kíváncsi vagy rájuk, lapozd végig cikkünket, gyönyörködj a látványban és tudd meg, mi a véleményük azoknak, akik már jártak ott!

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília

A lista élén ezúttal ez a Brazíliához tartózó, Fernando de Noronha szigetén húzódó mesés, csaknem félkör formájú tengerpart végzett. Búvárkodásra is alkalmas kristálytiszta tengervíz, csodás panoráma a sziklákról és vízből kiugráló, ficánkoló delfinek várják az ide érkező turistákat.

„Végigsétálsz az odafelé vezető ösvényen és el sem tudod képzelni, milyen mennyei látvány tárul a szemed elé, ha odaérsz. Mintha csak káprázat lenne” – írja az egyik értékelő az oldalon.

„Egyszerűen csodálatos. Még szebb, mint a képeken” – dicséri a tengerpartot egy másik utazó.

„Nem csak szép, de nagyon kevés a turista is: egyszerre csak 500-an lehetnek az egész szigeten. Emiatt olyan érzésed lehet, mintha Te lennél Robinson Crusoe!” – meséli egy újabb kommentelő.

Grace Bay, Providenciales, Turks- és Caicos-szigetek

A Turks- és Caicos-szigetek egyik legismertebb tengerpartja a tavalyi első hely után idén lecsúszott a második helyre. Természetesen ennek ellenére sem bánnánk, ha néhány hetet eltölthetnénk ezen a káprázatos helyen! Az ide érkező turisták elsősorban a tenger és a környezet pazar színeit és az üres, nem túl zsúfolt strandokat emelik ki pozitívumként.

„Elképesztően tiszta a víz, mindig csodás kékes-zöldes árnyalatban pompázik, a strandokat pedig hófehér homok borítja” – áradozik az egyik szerencsés, aki itt járt.

„Ez a tengerpart egyszerűen verhetetlen. Kiváló éttermek és bárok vannak a környéken. A táj páratlan, tökéletes hely a feltöltődésre” – írja egy másik utazó.

„Mit is mondhatnék? Egyszerűen imádom ezt a helyet. Nagyon hiányoznak a reggeli séták, amiket a hosszú mérföldeken keresztül tartó, fehér homokos parton tettem” – meséli felejthetetlen élményét egy értékelő.

Eagle Beach, Aruba, Karib-tenger

Igazi karibi paradicsom az Eagle Beach, amely türkiz tengervízzel és hófehér homokkal büszkélkedhet. Aki még nem járt itt, valószínűleg szinte el sem hiszi, hogy ilyen csoda létezik. Érthető, hogy szinte minden turista, aki itt járt, ódákat zeng a helyről.

Aruba legszebb tengerpartja. Csendes, nyugodt, egyszerűen csodálatos!” – olvasható a vélemények között.

„A partszakasz nagyon széles, tiszta és csodaszép. A víz igazán látványos. Egy dél-amerikai vihar hatalmas hullámokat idézett elő, de azt mondják, egyébként nagyon csendes szokott lenni” – meséli egy másik turista.

„Vissza akarok menni! Gyönyörű hófehér homok, sehol egy szikla vagy kagyló, ami megsérthetné az ember lábát. Nyugodt, kristálytiszta víz. Ez maga a földi paradicsom! ” – áradozik egy nyaraló.

 

Playa Paraiso, Cayo Largo, Kuba

Gyönyörű, rejtett kincsként emlegetik ezt a kubai partszakaszt, amely már az elnevezésében is paradicsomi. A hófehér homok itt is adott, amelyhez mesés, égszínkék tengervíz társul.

„Ez a hely minden szempontból tökéletes. Gyönyörű strand és a legkékebb víz, amit valaha láttam! ” – írja az egyik értékelő.

„Az egész család élvezte a nyaralást. Minden tiszta volt, csendes és csodaszép. A kisfiunk imádott a sekély vízben játszani. Csodálatos élmény volt! ” – olvasható az étékelések között.

„Igazi paradicsom! Kuba legjobb tengerpartja. Hófehér homok, tiszta, meleg víz. Hamarosan újra jövünk” – írja egy másik szerencsés utazó.

Siesta Beach, Siesta Key, Florida, USA

A lista ötödik helyén ez a floridai tengerpart végzett. A turisták a hely szépsége mellett pozitívumként emlegetik a különböző szolgáltatásokat, például a röplabdapályát, a játszótereket és a mellékhelyiségeket.

„Szinte végtelen hosszú, érintetlen tengerpart. Minden fotós álma. Ez az a hely, ahova újra és újra vissza akarsz térni” – írja egy utazó.

„Minden reggel a parton sétáltunk, délután pedig csak kijöttünk ide olvasni, pihenni, ücsörögni. Esténként csoportokban érkeznek ide az emberek, hogy megcsodálják a naplementét” – meséli egy másik turista.

Olyan a homok, mint a porcukor – ezt mondta a lányunk először, amikor odaértünk. Csodaszép strand, ha erre jársz, ne feledkezz meg a fantasztikus naplementéről” – olvasható az oldalon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást