A papírtáska környezetbarát és még reklámértékkel is bír

A papírtáska környezetbarát és még reklámértékkel is bír

Címlap / Otthon / Háztartás / A papírtáska környezetbarát és még reklámértékkel is bír

Papírtáska vs. műanyag táska – környezetszennyezés

A környezetbarát életmód manapság egyre jobban begyűrűzik a hétköznapjainkba. Nagyon sokan energiatakarékos háztartási készülékeket használnak, olyan gépjárművet vásárolnak, amelynek nincsen károsanyag kibocsátása és még a műanyag zacskókat is kizárják az életükből. Mint tudjuk a műanyag zacskók mérgező anyagokat is tartalmaznak, míg a papírtáskák nem.

A műanyag zacskók mérgező hulladékot termelnek, hiszen lebomlásuk után is kiszivárog belőlük a BPA, azaz a biszfenol. A BPA egy erősen rákkeltő anyag, így érdemes elkerülni a műanyag zacskóban történő élelmiszertárolást is. Bizonyára sokan láttunk már olyan fényképeket, amelyek az óceánok partján felgyülemlett hatalmas műanyag zacskó szigetekről készültek. A műanyag zacskók nagy veszélynek teszik ki az élővilágot is, hiszen a rákkeltő anyagok a vízbe is belekerülnek.

A vízből az állatok szervezetébe jut, majd mi emberek is elfogyasztjuk, hiszen sokan kedveljük a tengeri halakat és rákokat. A víz mellett a talajt is szennyezik, hiszen a mérgező anyagok beszivárognak a talajvízbe is, majd azt mi magunk emberek is elfogyasztjuk, hiszen a zöldségek és gyümölcsök is érintkeznek a talajvízzel. A papírzacskók ezzel szemben semmilyen mérgezést nem okoznak, egészen egyszerűen természetes trágyává alakulnak át. Jó hír, hogy miután kihelyeztük a papírtáskákat a kukába, azok teljesen lebomlanak ellentétben a műanyag tasakokkal.

Milyen előnnyel bír, ha papírtáskába csomagoljuk a termékeinket?

A termékek becsomagolása fontos a fogyasztói döntések szempontjából is. Maga a csomagolás a vállalatot is bemutatja, nem csak magát a terméket, így márkaépítés szempontjából fontos lehet. A papírtáska valószínűleg az egyik legjobb csomagolás, amit csak választhatunk és ma már igen vonzó táska kínálat közül válogathatunk. Régebben csak a prémium minőségű termékeknél láthattuk a papírtáskába való csomagolást, de ma már a kisvállalkozások zöme is emellett tette le a voksát. Ha éppen a vállalkozásunk újjáépítésén fáradozunk, akkor első körben a műanyag zacskókat cseréljük le papír táskákra.

A vásárlók számára nagyon vonzó, ha papírba csomagolt termékeket kapnak, hiszen környezetbarát ezáltal nem károsítják a környezetet. Következő előnye, hogy a papírra sokkal könnyebb nyomtatni, mint a műanyagra ezért sokkal költséghatékonyabb megoldás. A papírtáska többféle stílusban, kivitelben, formában és méretben is elkészíthető, így csak a képzeletünk szabhat határt a legújabb csomagolásunknak. A papírtáska emellett segít egy új arculat kiépítésében is, hiszen a papírtáskákat nagyon elegánsnak tartják.

A legtöbb elismert márka ma már papírzacskóba csomagolja termékeit, legyen az egy kisméretű rúzs vagy akár egy nagyobb ruhadarab. A vásárlók ezeket a papírtasakokat általában elteszik és egy későbbi alkalommal újra felhasználják, így vállalkozásunk is nagyban hozzájárul a környezettudatosabb életvitelhez. Láthatjuk, hogy a vállalkozásunk sokkal sikeresebb lehet, ha nem csak tisztán profitorientált, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is az élen jár. A vonzó és környezetbarát csomagolás meghozhatja vállalkozásunk sikerességét.

Hol tudunk Magyarországon papírtáskát vásárolni?

Magyarországon a Cimkepláza széles termékkínálattal rendelkezik. Italtáskát, normál vagy boros táskát is vásárolhatunk ráadásul többféle kivitelben. Választhatjuk a sodrottfüles vagy az exkluzívabb megjelenésű zsinórfüles papírtáskát is. A szalagfüles papírtáska talán a legnépszerűbb választás a vállalkozások körében. Ennek oka a költséghatékonyságában és kedvező árában keresendő. A táskákat megrendelhetjük natúr, de nyomtatott formában is.

A sodrott füles táska már egy elegánsabb kivitel és ez a legjobb ár-érték arányt képviseli a termékkínálatban. A tasakokat 100 és 120 g/m2 alapanyagokból készítik így egy igen erős és strapabíró papírtáskáról beszélünk. Az exkluzív zsinórfüles táska a termékkínálatban a csúcskategóriát képviseli, ezért különleges termékek csomagolására, esetleg céges ajándékokhoz ajánlják. Ezekre a papírtáskákra természetesen a céges logókat is rá lehet nyomtatni, de akár egy különleges idézet is jól mutat rajta.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!