A legőrültebb dolgok, amiket emberek testében találtak orvosok

A legőrültebb dolgok, amiket emberek testében találtak orvosok

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legőrültebb dolgok, amiket emberek testében találtak orvosok

Balesetek előfordulnak, és embertársaink baján gúnyolódni nem szép dolog. Nem is ez a szándékunk ezzel a cikkel, de azért ha valakinek felszalad a szemöldöke a különös lista láttán, azt teljesen meg tudjuk érteni.

Fogkefe

Maximálisan támogatjuk az alapos fogmosást, de talán annyira nem kell komolyan venni a dolgot, mint a Journal of Ayub Medical College, Abbottabad lapban közölt tanulmány alanyának, aki lenyelte a fogkeféjét. A cikk is megemlíti, hogy a fogkefe egy olyan tárgy, amit ritkán nyelnek le véletlenül emberek, és nem fogunk hazudni, mi is elég nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez mégis hogyan fordulhatott elő.

A tanulmány még annyit jegyez meg, hogy az 55 éves férfi „normális életet élt”, ám az incidens után még két hetet várt, mielőtt gyomorfájdalmai miatt orvoshoz fordult. A fogkefét végül műtét során távolították el a férfi gyomrából.

Fogpiszkáló

A német orvosi lapban, a DMW-ben közölt eset szerint egy 50 éves férfi erős hasfájással került a sürgősségi osztályra, ahol az orvosok minden lehetséges vizsgálatot elvégeztek, mégsem tudták megállapítani a szúró fájdalom okát. Végül egy ultrahangos vizsgálat során látták meg a baj forrását: egy fogpiszkálót, beágyazódva a férfi vékonybelébe.

Mi tényleg csak azt nem értjük, hogy neki vajon nem volt-e gyanús a fogpiszkáló lenyelése és a hirtelen jelentkező fájdalmak közötti összefüggés.

A legőrültebb dolgok, amiket emberek testében találtak orvosokCsavarhúzók kényes helyeken

Egy dán nyelvű orvosi lap szerint egy 58 éves férfi súlyos altesti fájdalmakkal jelentkezett a sürgősségi osztályra, ahol rövid vizsgálódás után kiderült, hogy a végbelébe szorult csavarhúzó okozza a bajt… Az idegen tárgyat az orvosok eltávolították, a beteg túlélte a kínos incidenst, de az orvosok szerint, ha kicsit később jelentkezik, nem biztos, hogy így végződik a történet.

A cikket közlő doktorok megjegyzik, hogy a tabuk miatt kevesen mernek tanácsot vagy segítséget kérni, az otthoni kísérletezés pedig sajnos gyakran vezet egyébként elkerülhető tragédiákhoz.

A gumikesztyűt nem könnyű megemészteni

Valószínűleg az orvosok is meglepődhettek, amikor egy feltáró műtét során megtalálták egy 55 éves férfi súlyos hasfájásának és bélelzáródásának okát: 10 gumikesztyűt – írja a Case Reports in Surgery.

Az értelmileg sérült férfi egy evési zavarban szenvedett, amelynek következtében a betegek ellenállhatatlan vágyat és leküzdhetetlen éhséget éreznek olyan tárgyak behabzsolására, amelyek emberi fogyasztásra alkalmatlanok. Sajnos, mivel ezek a mindennapi tárgyak akár mérgezőek vagy emészthetetlenek is lehetnek, ezek az esetek sokszor súlyos vagy végzetes következményekkel is járhatnak.

Pisztolytöltény, de nem úgy…

Azt tudjuk, hogy töltényeket sajnos az orvosoknak elég gyakran kell eltávolítaniuk betegekből. Azt is, hogy az aranyér okozta égő, viszkető érzés kétségbeesett dolgokra tudja rávenni az embert. De ez az eset még így is nagyon bizarr: egy sürgősségin dolgozó orvos írta meg a Redditen, hogy a betege egy 50 mm-es tölténnyel a végbelében sétált be a kórházba.

És hogy hogyan került oda a lőszer? A betegnek aranyere volt, ami kellemetlen viszketést okozott, és ő a töltényt használta arra, hogy elérje a viszkető pontot, ám sajnos ki már nem sikerült vennie azt. A töltény beszorult, az orvosnak pedig egy tűzszerész asszisztenciáját kellett kérnie, hogy hatástalanítsa a puskaporos helyzetet.

Fotó: eskaylim/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást