A növényi étrendet illetően az egyik legnehezebb feladat az, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat az ételekhez, és el kell engednünk a hagyományokat. Ez egyúttal kiváló lehetőség új ízek, fogások kipróbálására, de azért kellő töprengést is jelent – legalábbis egy ideig.
Nekem például nem is a húsok elhagyása volt nehéz, főleg nem a tejtermékeké, amikre manapság már remek alternatívák vannak. Annál problémásabb volt, hogy mi kerüljön pl. a szendvicsembe, ha a szalámik és a különféle szendvicskrémek kiesnek. Szerencsére találtam remek alternatívákat, mégpedig a margarinon túl!
3/6 Hummusz
A hummusz egy alapvető krém a növényi étrendben, mert nem csak finom, hanem hihetetlenül tápláló is.
Mivel hüvelyes zöldségből és magkrémből készül, magas a fehérje-, rost- és jótékony zsírtartalma.
Otthoni elkészítéséhez szükséged van egy jó minőségű turmixgépre, mert a hummusz akkor az igazi, ha nagyon krémes.
Az egyszerűség érdekében érdemes kuktában főzni a csicseriborsót (vagy konzerv változatot venni), a házi tahini (szezámkrém) helyett pedig célszerűbb lehet, ha kész magkrémet vásárolsz.
Ezt a két alapanyagot citromlével és fokhagymával kell összeturmixolni, majd ízlés szerint már tálalhatod is: friss leveles zöldekkel, fűszerpaprikával, stb.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!