5 reggeli szokás az egészségesebb testért

5 reggeli szokás az egészségesebb testért

Címlap / Életmód / Egészség / 5 reggeli szokás az egészségesebb testért

Reggelente te is biztosan felkelsz, iszol egy kávét, összeállítod az aznapi outfited, majd rohansz dolgozni. A reggeli rutin szinte mindig ugyanaz, pedig nem is sejtjük, hogy mennyi minden múlik azon, hogy hogyan indítjuk a napunkat. Olvass tovább, hogy megtudd mik azok a szokások, amiket érdemes beépítened a reggeleidbe, hogy kihozhasd belőlük a maximumot.

Napfény és friss levegő

Még akkor is, ha már hűvösek a reggelek és esik az eső, miután kinyitottad a szemed, kelj ki az ágyból és engedd be a fényt. Hagyd, hogy egy kicsit feltöltsön.

Ez segít felébreszteni az érzékeid és pozitív energiát ad, emellett az alváshoz szükséges melatonin hormon termelődését is leállítja a szervezetedben.

Ezután nyisd ki az ablakot és lélegezz mélyeket. Engedd, hogy a friss levegő átjárjon.

Az oxigén energiával tölti fel a sejteket és segíti az agyműködést.

Szánj erre a kis rituáléra pár percet ébredés után és lehet, hogy idővel már a kávéra sem lesz szükséged.

Mozgasd át a tested

Egy sima 5-10 perces nyújtás csodákra képes.

Átmozgatja az izmokat és nagyon jót tesz a gerincnek is, nem beszélve arról, hogy felgyorsítja a vérkeringést, amitől sokkal élénkebbnek érzed majd magadat.

Ez a kis reggeli torna szuper hatással lesz a közérzetedre és feltölt energiával, hogy könnyebben indulj neki a napnak.

Az interneten számtalan oktató videót találhatsz erre a célra, keresgélj bátran a jóga vagy a pilates gyakorlatok között!

Citromos víz, a csodaszer

A reggeli folyadékbevitel az egyik legjobb módja annak, hogy felébreszd a szervezeted. Az első dolog, amit reggel elfogyasztasz, meghatározza az egész napi hangulatodat.

A víz stimulálja a belsőszervek működését, beindítja az anyagcserét és feltölti a sejteket. A citrom felkészíti az emésztőrendszert az étkezésre.

Ezenfelül lúgosítja a szervezetet, rengeteg C-vitamint tartalmaz és a zsírégető hatása még a diétádat is segíti. Fontos, hogy a vízhez ne citromlevet használj, hanem magát a gyümölcsöt facsard bele. 3 deciliterhez add egy egész citrom levét és kezdődhet is a nap.

Ha nagyon savanyú, először próbálkozz egy fél citrom levével, majd folyamatosan növeld az adagot – egy idő után megszokod a savanyú ízt és a tested is hálás lesz érte.

Reggelizz!

A legtöbb ember nem fordít kellő figyelmet az egyik legfontosabb és legjobb étkezésre, a reggelire.

Általában rohanás közben megeszünk egy péksüteményt vagy a büfében veszünk egy szendvicset, amit már alig lesz idő kényelmesen megenni.

Pedig egy tápanyagokban gazdag, nyugalomban elfogyasztott reggeli az egyik lehető legegészségesebb szokás, amivel élnünk kellene.

Feltölt a kellő energiával, amire napközben szükséged lesz és jót tesz az anyagcsere folyamatoknak is.

Arról nem is beszélve, hogy egy kiadós és finom reggeli után kevésbé kívánod a nassolást, így az alakodra is könnyebb lesz odafigyelni.

Beszélj és nevess

A léleknek pont olyan fontos a törődés mint a testnek.

Az emberi kapcsolatok elhanyagolása feszültséghez és rossz érzethez vezethet.

Reggel sokan vagyunk nyűgösek vagy egyszerűen csak nyúzottak, de próbáld meg úgy indítani a napod, hogy kapcsolatba lépsz a szeretteiddel vagy a barátaiddal.

Egy reggeli vicces e-mail, egy gondoskodó SMS vagy egy érdeklődő telefonhívás nagyon sok pozitív energiát tud adni, mosolyogva kezdeni a napot pedig az egyik leghálásabb dolog.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!