Úri divatok: burgundi, bársony és kalap

Úri divatok: burgundi, bársony és kalap

Címlap / Stílus / Divat / Úri divatok: burgundi, bársony és kalap

Szívesen vásárolnál magadnak mostanában 1-2 új ruhát, de már unod az átlagos, hétköznapi holmikat, mint például a farmer-póló kombó? Akkor kölcsönözz pár ötletet az úri divatból – most  3 olyan különleges öltözködési tippet mutatunk neked, amit érdemes fontolóra venned, hogyha szeretnél egy picit  „előkelőbb’’ szerelésben pompázni idén nyáron.

Burgundi vörös

Határozottan állíthatjuk, hogy már nemcsak a borkedvelők kedvenc színe a burgundi vörös, hanem az öltözködésben is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert ez az arisztokratikus árnyalat. Nem véletlen, hogy a Pantone Intézet is a tavalyi év hivatalos trendszínének választotta a marsalát, mely egy szicíliai borpárlatról kapta a nevét. Szóval, ha új tónusok után áhítozik a szemed, akkor ez az elegáns vöröses-barnás színvilág legyen az, amit elsőként kipróbálsz. A burgundi vörös egy mély, hűvös árnyalat, és sokan arra a bizonyos francia stílusra asszociálnak róla, ami kétségkívül időtálló, így akármikor folyamodhatunk hozzá segítségért. Jóllehet némiképp őszies hangulatú szín, de nyáron is gondtalanul alkalmazhatjuk.

Jó hír, hogy a burgundi univerzális abból a szempontból, hogy hétköznapokon és különleges alkalmakkor is nyugodtan bevethetjük. Egy dologra azonban ügyeljünk: igen markáns árnyalatról lévén szó ne essünk túlzásba, azaz épp elég, hogyha egy outfiten belül 1-2 burgundi ruhadarabot viselünk – kombinálhatjuk viszont a visszafogott bézs, fehér vagy szürke árnyalatok egyikével. Jó tudni, hogy ez a szín többnyire mindenkinek jól áll, ám a szőke és vörös hajúak mégis inkább visszafogottabb módon viseljék, pl. kiegészítők (táska, öv) formájában.

Tipp: Képzeld el, hogy mennyire finoman csábító látványt nyújtana, hogyha a strandon egy burgundi színű bikiniben tündökölnél? Az biztos, hogy szokatlan és rendkívüli lenne a megjelenésed a sok rózsaszín és kék fürdőruha között!

Bársony

Claudia Wisniewski Divatlexikon című könyve szerint a bársony mindig a nagyon elegáns alapanyagok közé tartozott, idén viszont újra a trendek középpontjába került! Szóval bátran előcibálhatod a szekrény mélyéről a rég elfeledett bársony göncöket, hiszen a bársony a 2016-os divat egyik igazi nem várt visszatérője. Egy hűvös, szombat esti színházi programnál például kiválóan megkoronázhatod a kis fekete ruhádat egy színes, finom tapintású bársony blézerrel. A végeredmény kifinomult és ünnepi lesz.

Tipp: Érdemes figyelned rá, hogy a bársony egy elég kényes anyag, így különleges tisztítást is igényel!

Kalap

Egy kalappal a fejeden azonnal kivételes és extravagáns lesz a megjelenésed. Bizony, a kalap egy igazán pompás kiegészítő, ennek ellenére még mindig kevesen merik viselni – de nincs ez így jól! Szerencsére nyaranként a kalap miatti félelem többnyire lazul kicsit, hiszen például egy szalmakalapot bárki szívesen visel, főleg akkor, hogyha szeretné megelőzni a hőgutát. A szalmakalaphoz a szafaris, bohém érzet társul, és hogyha ezt a típust már bátran viseled, akkor érdemes lehet kísérletezgetned az arisztokratikus fejfedők között is.

A választék széles: vannak klasszikus Fedora típusú kalapok, kissé apró, széles karimájú kalapok spanyolos benyomással, maszkulinabb erdészkalapok, kerekebb kalapok zsoké kobak beütéssel – de a végtelenségig folytathatnánk a sort. Egy a lényeg: a kínálat óriási, így mindenki találhat magának kedvére valót. Igaz ez nem egyszerű művelet, de azért nem is lehetetlen, és ha egyszer már kiderítetted, milyen típusú kalap vagy forma áll igazán jól, azután már egyszerű lesz a dolgod. Egy jól kiválasztott darab pedig mindenképpen emeli majd a megjelenésed fényét!

Tipp: Az idei fesztiválszezonban is igazi must have kiegészítő lesz a kalap, ami egy csipkés ruhával vagy toppal tökéletes nyári szettet alkot majd!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!