Elragadó ünnepi smink az idei év divatszíneivel

Elragadó ünnepi smink az idei év divatszíneivel

Címlap / Stílus / Arc / Elragadó ünnepi smink az idei év divatszíneivel

Az idei év sminkdivatszíne egyértelműen a kék és a lila. Mivel ezek az árnyalatok némi csillogással, fémes behatással tökéletes visszatükrözik az éjszakai égbolt fényeit, szentestére eszményi választásnak bizonyulnak.

Tökéletes alapozás

Ünnepi, alkalmi smink esetében elengedhetetlen, hogy tökéletes alapra vidd fel a sminkedet. Bőrradírozás után érdemes feltenned egy kényeztető pakolást, melyet követhet a gondos hidratálás.
Ez már igen jó minőségű kiindulópontot biztosít a krém állagú alapozód számára. Ha szükségesnek érzed, helyenként javíts tovább bőröd állapotán korrektorral, majd ezután tegyél bőrszínű, matt szemhéjpúdert (vagy akár sima púdert) a szemhéjaidra és szemeid alá.

Zabolázd meg a szemöldöködet

A megfelelő alap mellett lényegesen sokat számít, milyen állapotban van a szemöldököd. Ha sokat kell javítanod rajta, még az arctisztás és sminkelés megkezdése előtt szedd ki a felesleges szálakat, a túl hosszúakat pedig vágd rövidebbre.
Egyáltalán nem butaság beszerezni egy szemöldökkefét, hihetetlenül sokat lehet segítségével javítani a szemöldök formáján. Ha még így is találsz kivetnivalót a szálakban és a formában, szemöldökporral, vagy szemöldökceruzával javítsd ki a hibákat.

Jöhet a smink!

Jöhet az elragadó smink, aminek az alapja a világos lila szemhéjpúder. Ebből a színből tegyél a mozgatható szemhéjad egészére, de a belső szemzugot már ne fedd be vele. Érdemes már most elkezdeni az árnyékolást, és a szem külső részében hangsúlyosabbá tenni a festéket, így észrevétlenül is cicásabb hatást érhetsz el.
Ezután jöhet némi sötétkék vagy sötétlila, amit ismét a szemzugod külső részébe kell felvinned. Most azonban ne csak a szempillák felső tövébe, hanem az alsó sorba is jusson a festékből, azonban szigorúan csak a szem külső egyharmadán dolgozz.

A színek összedolgozása

Amikor felviszed a kéket, ügyelned kell rá, hogy kellőképpen összedolgozd a lilával, tehát a két árnyalat szépen összeolvadjon. Erre a célra a legjobb, ha ecsettel dolgozol, ezzel az eszközzel sokkal gyorsabban és szebben tudsz dolgozni.
Ha alaposan egybeolvadt a lila és a kék szín, jöhet a szemzug kiemelése, amire a leginkább a gyöngyházas, vagy legfeljebb a nagyon világos rózsaszín felel meg. A választott színt nem csupán a szemzugodban, hanem az alsó szempilláid tövében, a szem belső felére is fel kell vinned.

Csillogó fények

Az idei szezonban nem igazán divatos a csillogás, legfeljebb a metálos színek. Ennek ellenére az ünnepi estéket remekül fel lehet dobni némi csillámporral vagy selyemfényű, csillámokkal dúsított szemhéjfestékkel.
Ha szemed egészére nem is, a szemzugod külső felére, továbbá a szempillák tövébe érdemes egy kis csillámot tenned.

Fekete kiemelés

Ha túl szolidnak éreznéd a lila és a kék harmonikus összeolvadását, használhatsz egy kis tust, vagy sötétkék szemhéjceruzát, ami segítségével kiemelheted szempilláid hosszúságát.
Utolsó lépés a szemsmink során itt sem más, mint a szempillák látványossá tétele, lehetőleg jó minőségű, hosszabbító hatással bíró szempillaspirállal. Bár divatos, ha összeragadnak a pillák, ennél az elegáns sminknél jobb, ha a természetes hatásra törekszel, és az összetapadó szálakat szétválasztod.

Ajakfestés és pirosítás

Hangsúlyos sminkről beszélünk, tehát ajkaidra natúr, vagy legfeljebb halványrózsaszínű, esetleg enyhén lilás szájfényt érdemes felkenned – utóbbit persze csak akkor, ha jól áll.
Ha pedig igazán profi végeredményre vágysz, tegyél az arccsontodra némi pirosítót és máris tökéletes sminkkel várhatod az este további részét.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!