Ahány konyha, annyiféle lecsó létezik. Sokaknál nagyon fontos helyet foglal el a receptje a családi legendáriumban (ahogy a nagyi csinálta…). A történetét nem igazán tisztázták még eddig, bármekkora igyekezet övezte is ezt az ételklasszikust. Utánajártunk, hogyan szeretjük elkészíteni, és még az én családi receptemet is elárulom. Amikor férjhez mentem, hoztam a családi receptet, amit aztán felturbóztunk a férjem édesapjának isteni receptjével, és így a kettőből lett egy, ami a sajátunk.
1/5 Alapvetések
A lecsó (legalábbis a magyaros változat) a legjobb, ha zsírral készül. Én szalonnát szoktam pirítani, és annak a zsírjára dobom a hagymát.
Jó, ha kb. kétszer annyi paprikát használsz, mint paradicsomot, így nem lesz nagyon leveses a lecsó.
Fontos a zöldségek szeletelési módja is. A paprikát célszerű karikára vagy félkarikára vágni, a paradicsomot pedig félbe, majd megint félbe és így kockázni. Én a paradicsom héját is lehúzom, így élvezhetőbb lesz a végeredmény.
Ne ragaszkodj a jól bevált recepthez, mert a lecsó mindenhogy finom. Ne hagyd ki az újdonságokat, mert sok jóságról maradsz le!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!