Ha szereted a tésztaételeket, akkor egészen biztos, hogy a soba tészta sem hiányozhat a konyhai alapanyagaid közül. A tápanyagdús finomságot melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk, ami az évnek ebben a szakaszában különösen jó hír. A feltéteket sokféleképpen variálhatod, az elkészítése egyszerű és gyors, ami pedig legalább ennyire jó hír, hogy a szervezetedben esetlegesen jelen lévő gyulladásokat is csökkentheted vele.
1/7 Mi pontosan a soba tészta?
A soba tészta alapja a hajdina, ezáltal pedig kitűnő választás lehet azoknak, akik gluténmentes diétát követnek. Egyben pedig remek növényi alapú fehérjeforrás is, és rostokat, esszenciális ásványi anyagokat (például vasat és cinket) is tartalmaz. Jó tiaminforrás, ami azért fontos, mert egy olyan B-vitamin, amire a szervezetünknek szüksége van az energiatermeléshez. Így gyakorlatilag bárkinek ajánlott.
Ráadásul, mivel a soba tészta fehérje- és rosttartalma is magasabb, mint a finomított búzalisztből készült tészta, a vércukornak is jobb, mint a hagyományos tészta. Végül, de nem utolsó sorban pedig flavonoid is található benne, amelyről kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetik a szív- és érrendszeri működést azáltal, hogy csökkentik a vérnyomást és ellensúlyozzák a szabadgyökök káros hatását.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!