4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

Címlap / Stílus / Arc / 4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

Ha az egészségesebb kinézetű bőrre vágysz (tudod, amikor az arcbőr jól kipihentnek, sugárzónak és simának tűnik), a jó hír az, hogy megkaphatod. Csak meg kell adnod a bőrödnek a szükséges támogatást – különösen az életkor előrehaladtával. Kulcsfontosságú, hogy felismerjük azokat a különböző tényezőket, amelyek hozzájárulhatnak a finom vonalakhoz, a ráncokhoz és a fakósághoz. Többféle hatóanyagot érdemes bevetni a megoldása érdekében. (x)

Hialuronsav a hidratáltságért

Tudjuk, hogy a hidratált állapot jót tesz az egészségnek – ezért vedd figyelembe a bőr hidratáltságát. „A finom vonalak és ráncok súlyosbodnak, ha a bőr nagyon száraz”.

A hialuronsavat a szakemberek főként azon képességei miatt ajánlják, hogy képes a bőr textúráját és megjelenését javítani, valamint az izületi fájdalmakat csökkenteni, valamint az öregedéssel kapcsolatos egyéb tüneteket. A hialuronsav szájon át szedve is nagyon népszerű

Ezt a csodaszert valószínűleg onnan ismerheted, hogy megtalálható a drága öregedésgátló szérumokban, izületet támogató kiegészítőkbe, részese a fájdalomcsillapító kezeléseknek, de szemcseppek és ajakbalzsamok összetevői között is megtalálhatod.

C -vitamin a szabad gyökök elleni védelemhez

A bőrkárosodás egyik legnagyobb forrása a szabad gyökök, az instabil molekulák (amelyeket olyan tényezők hoznak létre, mint az UV-fény és a stressz), amelyek károsítják az egészséges bőrt, gyorsabb öregedést okozva. A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, amely harcol a szabad gyökök ellen.

De ez még nem minden: „Antioxidáns tulajdonságai mellett a nátrium-aszkorbil-foszfát [C-vitamin] ideális öregedésgátló összetevő, mivel képes stimulálni a kollagén termelését, amely az erős, fiatalos bőrért felelős fehérje”, és hogy a kollagén jóvoltából az erősebb bőr a finom vonalak és ráncok csökkenését eredményezi. Az összetevő klinikailag bizonyítottan segít megelőzni a sötét foltokat, így simább arcbőrt eredményez.

Retinol a finom vonalak simítására

Ha korábban már utánajártál öregedésgátló bőrápoló megoldásoknak, akkor valószínűleg hallottál a retinolról. Ez „az A-vitamin legtisztább formája”, valamint az egyetlen olyan összetevő, amely klinikailag bizonyítottan simítja a vonalakat és a ráncokat.

A retinol a receptre kapható retinoidok gyengédebb változata, amelyek egyaránt retinsavat használnak a kollagén termelés stimulálásához (a feszesebb bőrért) és a sejtek forgalmának elősegítéséért (az újbóli megjelenés elősegítése érdekében). Az egyetlen különbség az, hogy a szervezetnek retinolt kell átalakítania retinsavvá, míg a retinoidok már ebben az aktív, rendkívül erős állapotban vannak.

Glikolsav a felületkezelésre

A retinol elsimítja a ráncokat a bőrön belül – így elősegíti a kollagén termelést. Ha javítani szeretnéd a sötét foltokat, érdes textúrát és homályos, elhalt bőr megjelenését, akkor olyan kezelésre van szükséged, amely a bőr felszínén működik.

A glikolsav egy alfa-hidroxisav (AHA), amely természetesen megtalálható a cukornádban. Ha a bőrre alkalmazod, segít feloldani az elhalt sejtek és az egészséges bőr közötti kötéseket, lehetővé téve számukra, hogy könnyebben lehulljanak, és friss, ragyogó arcszínt fedjenek fel alatta.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!