Klasszikus vintage frizurák, amelyeket ma is bátran hordhatunk

Klasszikus vintage frizurák, amelyeket ma is bátran hordhatunk

Címlap / Stílus / Haj / Klasszikus vintage frizurák, amelyeket ma is bátran hordhatunk

A divat jön-megy, de ha valami megmarad, és még évtizedekkel később is ugyanolyan jól viselhető, akkor arról tudod, hogy egy igazi klasszikus. Ezek a vintage frizurák a maguk idejében mindenkit meghódítottak, de ma is ugyanolyan jól viselhetőek akár különleges alkalmakra is.

Hatalmas hullámok

A ’40-es, ’50-es évek óriási hullámai lágyan omlottak az arc köré, miközben a kissé megtupírozott frufru még többnek, még teltebbnek mutatta a hajat.

Ez a frizura egyszerre elegáns és visszafogott, miközben egy hatalmas adag játékosság is van benne.

Natúr sminkkel és a kor szintén ikonikusnak számító piros rúzsával egyszerűen verhetetlen.

 

Óriás csavarók

Egy konty mindig jó választás, ha alkalmi frizurát szeretnél, ezzel az óriási csavarókkal tökéletesre kunkorított frizurával pedig a klasszikus elegancia mellé egy kis retro hatást is csempészhetsz.

A titok a szinte szoborszerű szabályosságban van, így mindenképpen érdemes a hajat először jól kifésülni, majd a csavarozás után hajlakkal fixálni, mert ez a haj akkor igazán szép, ha semmi nem töri meg a csigák szabályszerűségét.

 

Választék a ’40-es évekből

A ’40-es évek igazi klasszikusa volt ez a középen elválasztott és hátratűzött frizura, ami a munkába álló nőknek kényelmes, mégis elegáns és nagyon nőies viseletet jelentett.

A képen Frida Gustavson idézi meg a kor divatját Andreas Öhlund fényképén, a svéd Elle magazin 2011-es számában.

 

Cicaszem és oldalkonty

A tökéletes, nagy hullámokba sütött, majd oldalra fésült és kontyba tűzött haj igazi kedvenc volt a ’60-as években, és egy elegáns eseményen ma is éppen úgy megállja a helyét.

A kicsit pin up jellegű hatás érdekében érdemes cicaszemmel és klasszikus vörös rúzzsal társítani, az alapozód pedig legyen minél természetesebb, ha a szeplőid átlátszanak, az ennek a frizurának csak külön jót fog tenni.

 

Monroe szőke tincsei

Nem tudjuk, lesz-e valaha olyan kor, amikor a Marilyn Monroe-t megidéző szőke hullámokról ne a nőiesség jutna majd eszünkbe, most azonban biztos, hogy a kis tincsenként besütött és hátratupírozott, ettől még többnek tűnő, mégis tökéletesen rendezett hatást keltő frizura az egyik legszexibb hajviselet, amit csak elképzelni tudunk.

 

Marcell-hullám

Igazi klasszikus, amit minden magára valamit is adó fodrász megtanul elkészíteni.

A Marcell-hullám különlegessége, hogy nem önálló hullámokból, hanem hullámsorokból áll, a hullámoknak van mélysége és magassága, elkészítéséhez vizet, hajformázót, fésűt és a fodrász ujjait, vagy speciális csatokat kell használni.

 

Gyönyörű ’20-as évek

Valószínűleg nincs olyan, aki ne gyengülne el a pezsgőtől habzó ’20-as évek divatjától: csillogás, tollak, füstös szemek és laza hullámok jellemezték ezt a kort, melynek frizuráit egy kicsit modernebb kivitelben ma is könnyen megidézheted.

Ehhez nem is kell más, csak egy hajsütő és egy csillogó, díszes fejpánt.

 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!