Kikapcsolódás / Szórakozás

6 sokmillió dolláros találmány, ami csúfosan elbukott

6 sokmillió dolláros találmány, ami csúfosan elbukott

1. Ford Edsel

A ronda és drága általában olyan páros, ami nem vezet üzleti sikerhez.  Sajnos így volt ez a Ford Edsel esetében is, amely 1957-ben debütált és csak két évet futott a gyártósoron. A How Stuff Works szerint az Edsellel kapcsolatban komoly kérdések merültek fel mind az esztétika, mind a megbízhatóság terén, és a 2500 – 3800 dolláros árcédulája, főleg, hogy megjelenése egybeesett a nemzeti recesszió kezdetével, azonnal lejtmenetbe tette a kocsit, és nem is húzta be senki a kéziféket.

2. McDonald’s Arch Deluxe

A becslések szerint 150 és 200 millió dollár közötti promóciós költségvetéssel – a legnagyobbal a gyorséttermek történetében – a McDonalds 1996-ban a csapból is az új hamburgerét nyomatta. És ki volt az egyetlen, akiket hidegen hagyott a dolog? A vásárlók. Kiderült, hogy azok az emberek, akik a McDonaldban esznek, általában nem azok, akik hajlandóak lennének nagyobb összeget kifizetni egy előkelőbb hamburgerért – aki kézműves hamburgerre vágyik, az meg nem egy gyorsétterembe megy. A promóciós pénz elfolyt, az Arch szendvics pedig ahogy jött, úgy el is tűnt a Mekik menüjéből.

3. Google szemüveg

Egy számítógép monitorát viselni az arcodon, amely mindent, amit látsz, rögzít és továbbküld, esetleg le is keres, forradalmi ötletnek tűnik. Egészen addig, amíg figyelmen kívül hagysz olyan apróságokat, mint a biztonság vagy a magánélet. Nem sokkal a 2012-es bevezetés után a Google Glass viselését megtiltották a kaszinókban, mozikban, de még vezetés közben is az USA-ban, a Google pedig 2015-ben végül bedobta a törülközőt, és felhagyott a kockáknak készülű kémkütyű fejlesztésével.

https://www.instagram.com/p/CBzxr2ko-6R/

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást