A töltöttkáposztáról tudjuk, hogy újramelegítve is finom, de az alábbi hat ételnél érdemes elkerülni, hogy a hűtőből a mikróba tegyük, majd újra elfogyasszuk.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 Brokkoli
Több kutatás bizonyítja, hogy a zöldségek minden újramelegítéssel veszítenek vitamintartalmukból, főleg a C-vitaminból. A brokkoli különösen gazdag C-vitamin forrás, de nemcsak ebből veszít melegítéskor, hanem folát-tartalmából is.
A folát a B-vitaminok közé tartozik – szintetikus formája a folsav – és azért fontos, mert segít a szervezetnek az egészséges vörösvérsejtek előállításában. Fél csészényi főtt brokkoli 50 mikrogramm folátot tartalmaz, ami igazi superfooddá teszi, de ez a mennyiség sajnos „elpárolog” a mikrohullámű sütőben.