Otthon

6 adventi dekoráció, amit még kétbalkezesek is elkészíthetnek

6 adventi dekoráció, amit még kétbalkezesek is elkészíthetnek

Az ünnepek előtt még annak is kedve támad kicsit kézműveskedni, akinek egyébként nem végződik dekorszalagban és ragasztópisztolyban a keze. Ezeket a dekorokat akkor is el tudod majd készíteni, ha nincs túl nagy gyakorlatod, vagy csak nincs túl sok időd, mégis valami igazán szépet szeretnél az otthonodba.

Elegáns asztaldísz

Néha a legegyszerűbb díszek a legszebbek.

Karácsony környékén sem kell mindennek csillámporban úsznia, a minimál hangulatú asztaldíszek kifejezetten hangulatosak lehetnek.

Ehhez a díszhez csak egy szép tálcára van szükséged, de akár egy csomagolópapírral fedett kartondoboz-tetőt is használhatsz.

A talpra tegyél négy szép, fehér gyertyát és rakd őket körbe levelekkel, ágakkal, termésekkel és fűszerekkel.

A csillagánizs, a szerecsendió és a fahéj nem csak szépek, de még az illatuk is ünnepi hangulatba hoz.

 

Hóban álló gyertyák

A befőttes üvegek felhasználásával készült díszeknek még mindig nagy a divatja, mi pedig főleg azért szeretjük őket, mert a használatukkal pofonegyszerűen készíthető látványos dísz.

Itt például durva szemű sóba állították a gyertyákat, ami a láng táncoló fényében úgy csillog, akár a frissen hullott hó.

Érdemes a további dekorálást is szolidan kezelni, néhány fenyőág vagy rozmaringlevél elegendő is, hadd maradjon a hangsúly a ragyogó „hókristályokon”.

 

Koszorú helyett idézet

Egy szép, egyszerű képkeret is tökéletes hátteret adhat az adventi gyertyáidnak.

Hogy mit teszel bele, már csakis a kreativitásodon múlik: nyomtathatsz ki egy kedves karácsonyi képeslapot, hófödte tájat, de tehetsz a keretbe idézetet is, sőt a minimalista dizájn jegyében akár egyszerűen az „advent” szó jelentését is kimásolhatod a szótárból, és a megfelelő betűtípussal adhatsz egy kis dizájnt a feliratnak.

Mivel mindent számítógépen kell szerkeszteni – vagy egyszerűen csak lementeni egy már kész képet –, tulajdonképpen semennyi kézügyességre nem lesz szükséged.

 

Színes dobozok

Ehhez a kedves adventi naptárhoz elég, ha maradék csomagolópapírral befedsz 24 gyufásdobozt, de ha ezt is túl sok macerának érzed, a kis díszdobozokat akár készen is megvásárolhatod, és csak a szalagokra fűzött számokat kell elkészítened és rájuk ragasztanod.

Ezután nincs más dolgod, mint mindegyikben elrejteni valamilyen apróságot – kedves üzenetet, cukorkát vagy bonbont –, és szépen sorba rendezni őket, hogy aztán minden nap kellemes meglepetést szerezzenek a szeretteidnek.

 

Koszorú karácsonyi díszekből

Nem bírsz már a fenyőfára várni, és legszívesebben most előszednéd a legszebb karácsonyi díszeidet?

Miért is ne tennéd?

Keress a szekrényben egy már nem használt fém ruhafogast, bontsd ki, hajlítsd meg karikába, fűzd rá a színben egymással harmonizáló karácsonyfa-gömböket, majd zárd vissza a drót végét.

A kész díszt még esetleg szalagokkal vagy fenyőágakkal is dekorálhatod, mielőtt az ajtódra akasztanád.

 

Természet inspirálta kalendárium

Ha a lakásodat a minimalizmus jegyében rendezted be, és ezt az ünnepek kedvéért sem szeretnéd megváltoztatni, hozd be a természetet az otthonodba az ünnepi hangulatért!

Vigyél haza egy mutatós faágat a következő kirándulásotokra (persze csakis olyat, ami már lehullott, ne a fáról törd le!!), majd erre lógasd fel az egyszínű papírba csomagolt adventi meglepetéseket.

Használhatsz többféle monokróm csomagolópapírt is, itt például a barna különböző árnyalatai dominálnak, a zöld színű szalagok pedig még inkább a természetközeliséget hangsúlyozzák.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást