5 tárgy a hotelszobában, amit érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz

5 tárgy a hotelszobában, amit érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 tárgy a hotelszobában, amit érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz

Hotelben megszállni pihentető és kényelmes, elvégre egész seregnyi személyzet áll a rendelkezésünkre, akik a kívánságainkat lesik. Egy jó fekvésű, csendes hotelszoba igazi oázis, ahova pár napra vagy hétre elmenekülhetünk a szürke hétköznapok elől.

Ugyan naponta takarítják, de a szoba mégis hemzseghet a baktériumoktól, hiszen rengetegen megfordulnak benne. Akár luxushotelben, akár egy olcsó hostelben szállsz meg, az alábbi öt tárgyat érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz, vagy akár egyáltalán ne is fogd meg ezeket.

Távirányítók

A Houston Egyetem kutatása szerint a hotelszobák legpiszkosabb tárgyai a tv távirányítók, amit a Rossen Reports független nyomozása is igazolt. Laboratóriumokban vizsgálták a tárgyakat és sokkolóan tele voltak baktériumokkal.

Olyan távirányítókat is találtak, amiken E.coli bacilus volt, ami azt jelenti, hogy fekália maradvány volt rajta. Ha valaki a nagydolga elvégzése után nem mos kezet, ez bizony előfordul. Ha tehát tévézni szeretnél a pihenésed alatt, mindenképpen töröld át a távirányítót egy fertőtlenítő kendővel, vagy ha az nincs kéznél, tedd bele egy nejlonzacskóba és úgy használd.

Villany- és éjjelilámpa kapcsolók

Ezeket a kapcsolókat sajnos nem tudjuk zacskóba rejteni vagy elkerülni, pedig ezek a második legmocskosabb tárgyak a szobában.

Ezeket használva ugyan nem fognak sokan komoly bakteriális fertőzéseket elkapni, de egy kis kiütés nem ritka.

Ha mindenképpen el szeretnénk kerülni ennek az esélyét, itt is tisztogassunk egy kicsit használat előtt. A sima nedves törlőkendő nem sokat ér, ezért minden esetben használjuk inkább alkoholos tisztítószert, acetont vagy fertőtlenítő kendőt.

Telefon

Igen, még mindig nem a toalettnél tartunk, a telefon a harmadik helyezett a piszkossági versenyben. Lehet, hogy már hallottál arról, hogy egy irodai telefonon sokkal több a baktérium, mint egy irodai vécében?

Nos, ez igaz és ugyanígy vonatkozik a hotelszobára is, elvégre azt is használják annyian, mint egy irodát, csak nem egyidőben.

Az ok az, hogy a fajansz hideg felületén kevés ideig maradnak életben a bacilusok – meg a toalettet azért elég tisztességesen takarítják a szobalányok – de egy telefonkészülék, amit számtalan ember fogdos és lehel rá – ráadásul nemigen tisztítják rendesen – nos, az egy igazi bacilustanya.

Ha biztosra szeretnél menni, használat előtt fújd be fertőtlenítő spray-vel.

Ágytakarók és díszpárnák

Egy amerikai tudományos lap 2012-ben publikált egy felmérést, miszerint a hotelszobák berendezéseinek átlagosan 81 százalékán találtak fekáliából származó szennyeződést. Ha ebbe belegondolunk, elmegy a kedvünk még a luxus szállodáktól is.

És nem csak a kemény felületeken ülnek meg a bacilusok, bizony a puha dolgokon is boldogan tenyésznek.

Az egyik ilyen kis „otthonuk” pedig az ágytakaró.

Az a díszes textília, amivel a bevetett ágy végét takarják le egy csíkban, bizony nem kerül elég gyakran a mosodába, így ha tudod, kerüld el, hogy ruha nélkül ráülj vagy ráfeküdj.

Íróasztal

Egy hotelszobában legtöbbször nincs étkezőasztal, hiszen nagyon ritkán van rá szükség, mivel a vendégek legtöbbször a szálloda éttermében esznek.

Aki viszont szobaszervízt rendel, az vagy az ágyban, vagy az íróasztalnál fogja elfogyasztani, utóbbit pedig nem takarítják olyan alaposan, mint kellene.

Hiába tűnik tisztának a felület, mikroszkóp alatt megnézve nagyon nem az, tehát ha étkezőasztalnak használod az íróasztalt, érdemes előtte alaposan áttörölnöd. Ha nincs nálad semmilyen tisztítószer, jobb híján a hotel folyékony szappanja is megteszi.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást