5 őrült dolog, ami egyes országokban teljesen megszokottnak számít

5 őrült dolog, ami egyes országokban teljesen megszokottnak számít

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 őrült dolog, ami egyes országokban teljesen megszokottnak számít

Ahány ház, annyi szokás, tartja a közmondás, és ennek tényleg nagy igazságtartalma van. Elég csak körbenézni a világ különféle országaiban, és láthatjuk, hogy amit mi kimondottan nagy őrültségnek tartunk, az egyes helyeken teljesen elfogadott és normális. Lássuk, mi az az öt dolog, ami tényleg ledöbbentette az emberek többségét.

India és egy különös házasság

Indiában előfordul, hogy a nők hozzámennek feleségül egy FÁHOZ! Bizony, ráadásul ennek a furcsa hagyománynak érdekes oka van.

A védikus asztrológia szerint azok, akik épp akkor születtek, amikor a Mars nagy hatással volt a bolygónkra, nem lesznek szerencsések a házasságban. Rossz csillagzat alatt jöttek világra, és ezt el kell fogadniuk; őket nevezik Manglinak.

A nők helyzete még rosszabb, hiszen úgy vélik, egy ilyen személy nagyon rossz betegségeket hoz a férje életébe, ezért először hozzá kell menniük feleségül egy fához.

A menyegző során a Mars átkát tovább adják a növénynek, és ezt követően végre megházasodhatnak egy valódi emberrel is. A férfiakra egyébként ilyen szabályok nem vonatkoznak, inkább a nőknél veszik ezt komolyan.

 

Dél-Korea és a kisbabák

Míg nálunk egy kisbaba a születése pillanatában 0 éves, és 12 hónap után ünnepli az első szülinapját, addig Dél-Koreában a gyermekeket a születésük pillanatában egy évesnek titulálják be.

Ők ugyanis úgy vélik, hogy a lunáris újév első napján tölti be mindenki az első életévét, és nem a valós szülinapján, ezért ekkor tartják az ünnepléseket is.

Például ha egy gyermek a 12. hónap 29. napján jön világra, az azt jelenti, hogy a lunáris újév első napján már 2 éves lesz, holott a valóságban mindössze pár napja született meg.

Kicsit bonyolult, nem igaz?

 

Kína és a metró

Chongqing városában olyan látványban lehet részed, amilyet sehol máshol nem tapasztalhatsz meg.

A metróvonal ugyanis nemhogy kiemelkedik a talajból, de konkrétan keresztül megy egy társasházon is!

A hatodik emeleten halad át a jármű, úgy, hogy az épületben egyébként más emberek is laknak.

Valószínűleg ők már megszokták a hangzavart, de ettől eltekintve is vegyes kritikákat kapott az ötlet.

Egyesek szerint elképesztő és különleges, mások szerint felháborító, hogy egy lakáson halad át a metró.

Japánban is létezik egyébként egy hasonló megvalósítás, csak ott egy irodaházon keresztül megy át egy autóút.

 

Egyiptom és a közlekedés

Egyiptomban is léteznek közlekedési szabályok, amiket az autóvezetőknek be kell tartaniuk, ám többnyire egyáltalán nem foglalkoznak ezekkel.

Mindenki úgy vezet, ahogy éppen kedve tartja, fittyet hányva a legtöbb szabályba.

Nem ritka a gyorshajtás, a záróvonalon keresztül hajtás, és ehhez hasonlók, ugyanis a rendőrség nem igazán foglalkozik ezekkel a törvényekkel.

Így ha valaki épp előttük követ el hibát, a jogosítványát sem vonják be.

Persze ennek is megvan az eredménye, ugyanis Egyiptomban emiatt nagyon sokszor vannak őrületes dugók számtalan városban.

 

Ausztrália és a szavazás

Ausztráliában nagyon komolyan veszik a választásokat; olyannyira, hogy megbüntetik azokat, akik nem mennek el szavazni!

Ebben az országban konkrétan pénzt kell befizetniük azoknak, akik nem jelennek meg leadni a szavazatukat, és bár nem nagy összegről van szó, sok kicsit mégis sokra megy!

Például 2010-ben hatezer ember hagyta ki a szavazást Tazmániában, amire úgy reagáltak a vezetők, hogy mindenkire kiszabtak 26 dollárnyi büntetést – ez nálunk 7 ezer forintnak megfelelő összeget jelent.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást