Nem kérdés, hogy a banán a gyümölcsök császára – finom, édes, és tele van jó mikro- és makrotápanyagokkal. Viszonylag magas cukortartalma miatt viszont nem jó a marketingje, ami óriási kár, mivel igazi szuperkajáról van szó. Mondunk is öt okot, amiért többször, lehetőleg minden egyes nap, banánt kellene enned.
2/5 A banán átalakítja a keményítőt cukorrá
Itt jön a varázslat: a zöldebb banánban kevesebb a cukor, mint a nagyon sárgában, megfoltosodottban – éppen ezért tudod variálni, hogy mikor melyiket eszed, melyikre van szükséged. Az éretlenebb banán kevésbé emeli meg a vércukorszintedet, lassabban szívódik fel, míg a foltos azonnali energiát ad – utóbbi nagyon jól tud jönni edzés előtt fél órával, amikor hirtelen van szükséged nagyobb mennyiségű energiára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!