Ha ezt látod a pasin, könnyen félreértheted és szerelemnek hiheted

Ha ezt látod a pasin, könnyen félreértheted és szerelemnek hiheted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha ezt látod a pasin, könnyen félreértheted és szerelemnek hiheted

Szimpátia

Nem, nem a te hibád, hogy beleszerettél valakibe, akiről azt láttad, hogy tényleg érdeklődik irántad. Amikor a világban mindenki rohan, és mindenki magával van elfoglalva, ritka, hogy olyan emberekkel találkozunk, akik nem csak a saját monológjukra figyelnek oda.

Te találtál valakit, aki mellett képes voltál megnyílni, és nem féltél sebezhetőnek tűnni. Természetes, hogy mindez nagyon jól esett a lelkednek, és egy idő után azt hitted, a nagyfokú figyelem és törődés valami többet jelent. Azonban sokszor tényleg csak erről van szó.

Tényleg csak egy rendes sráccal találkoztál, aki kedves volt veled, és nem akart többet – emiatt pedig ne ostorozd magad!

Barátság

Két ember között könnyen félreérthetővé válhatnak az interakciók. Az egyik fél azt gondolja, szimplán csak egy új barátság kezdetét látja, míg a másik úgy érzi, ez akár több is lehet. És ebben a történetben kivételesen te voltál a második.

Azt gondoltad, a srác azért ír olyan gyakran, és azért keresi a társaságodat, mert többet érez irántad. Talán szeretne elhívni randizni, csak nem mer – biztattad magad. És amikor kiderül, hogy sajnos nem ezt érzi, az egyáltalán nem a te hibád. Valószínűleg nem fogalmazott elég tisztán és őszintén a helyzetet illetően; mert ha kerek perec megmondja, hogy barátként tekint rád, szemernyi kétely sem maradt volna benned.

Dicséretek

Természetes reakció, hogy vonzódni kezdesz ahhoz a személyhez, aki láthatóan nagyra tart téged. A srác mindig megdicséri a külsődet, valamint a személyiségedet is. Okosnak, viccesnek tart, és hiszi, hogy nagy dolgokra leszel még képes. Hát persze, hogy előbb-utóbb te is szerelmesnek érzed magad!

Azonban előfordul, hogy valaki nem őszinte érzésekből kifolyólag dicsér téged. Lehet, hogy csak egy rövid kalandra vágyott, és ahelyett, hogy ezt éreztette volna veled, inkább a számára egyszerűbb utat választotta, és félrevezetett téged. Bárki beleeshet ebbe a csapdába, így ne érezd magad rosszul azért, hogy nem láttál át a szitán azonnal!

Döntésképtelenség

Sajnos nem tudod befolyásolni a másik fél érzéseit, ha ő maga bizonytalan kettőtökkel kapcsolatban. Például lehet, hogy megismerkedtél egy sráccal, és nagyon jól egymásra találtatok. Részedről nem is kérdés, hogy szeretnél együtt lenni vele, de ő a kezdeti könnyed szórakozás után bizonytalanná válik.

Időt kér, ködösen fogalmaz, te pedig ezt a döntésképtelenséget annak tudod be, hogy igen, veled akar lenni.

Hiszen ha nem így lenne, szimplán csak nemet mondana és továbbállna, nem igaz? Sajnos ez az a tévhit, aminek túl sokan bedőlnek. De mindenki a saját tapasztalataiból tanul, ezért nem szabad magadat hibáztatnod, amikor törött szívvel szállsz ki a „kapcsolatból„.

Függőség

Ezt a jelenséget tévesztik össze talán leggyakrabban a szerelemmel és a komoly érzésekkel. Amikor megismersz valakit, és érzéseid alakulnak ki iránta, elkezdesz kötődni hozzá. Még ha nem is vagy őrülten szerelmes, előbb-utóbb azt fogod érezni, hogy szükséged van rá az életedben. Nem tudod elképzelni, hogy ne beszéljetek minden nap, és ez könnyedén összezavarhat téged.

Azt hiszed, ezek őszinte, szeretetteli érzések, és nektek muszáj együtt lennetek, de valójában ez szimplán a másik iránti függés. Függesz tőle, vele akarsz lenni, de ha jobban belegondolsz, nem miatta, hanem magad miatt. Sajnos ezt a jelenséget nehéz észrevenni, ha benne vagy, ezért is tévesztik össze oly sokan a szerelemmel.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!