5 dolog, amit a férfiak szeretetnek álcáznak, pedig csak manipuláció

5 dolog, amit a férfiak szeretetnek álcáznak, pedig csak manipuláció

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit a férfiak szeretetnek álcáznak, pedig csak manipuláció

Volt egy barátom, aki egyszer azt mondta, hogyha elhagynám, belehalna. Még fiatal voltam, fülig szerelmes, és ezt a világ legromantikusabb dolgának tartottam. Elhittem, hogy tényleg annyira szeret, hogy képtelen lenne nélkülem élni. Amikor évekkel később rájöttem, hogy ő nem egy hősszerelmes, hanem pusztán egy végtelenül önző, manipulatív fiú, már nem volt annyira vicces, amikor azzal fenyegetett, hogy tényleg öngyilkos lesz, ha nem megyek vissza hozzá. Természetesen nem fogadtam vissza, ő pedig él és virul – gondolom, a mai napig szerelmesen duruzsolja más lányok fülébe, hogy nem tudna nélkülük élni. Íme öt példa a rejtett manipulációra, amit könnyű kedveskedésnek álcázni.

Szereti tudni, merre jársz

Egy kapcsolat elején, a rózsaszín ködös időszakban a párok hajlamosak arra, hogy állandó telefonos vagy online összeköttetésben legyenek, amikor fizikálisan nincsenek együtt.

Ezzel nincs is semmi gond, csak ha már jó pár hónapja jártok és ő akkor is folyamatosan hívogat, amikor tudja, hogy a barátnőiddel lógsz, az már nem cuki és nem kedveskedés.

Ha nem válaszolsz neki egyből, ő pedig egyre ingerültebben írogat, akkor az azt jelenti, hogy csak csekkolni akar téged, és ez tipikus manipulatív viselkedés.

 

Csak azért féltékeny, „mert szeret”

A barátod ok nélkül féltékenykedett, esetleg jelenetet rendezett és durván viselkedett veled? Veszekedtek, majd közölte, hogy „de hát minden azért történt, mert annyira szeret téged”?

Ha ez rendszeresen megtörténik, ideje, hogy megszólaljon a fejedben a vészcsengő.

Ha mindenre az az indoka, hogy azért viselkedett így, mert szeret, csomagolj.

Ilyenkor nem a bűnbánó szerelmes az illető igazi személyisége, hanem a féltékeny agresszor.

 

Te vagy a mindene

A bevezetőben említett úriember csinálta azt, hogy szinte észrevétlenül, de folyamatosan próbált elszakítani a barátaimtól, sőt, a családomtól is.

Ha elmentem a barátnőimmel szórakozni, akkor lelkiismeret-furdalást keltett bennem azzal, hogy ő látványosan otthon szomorkodott egyedül. Ha a családommal voltam, akkor is azért duzzogott, hogy miért nem vele töltök több időt.

Az ilyen férfiak el akarnak szigetelni másoktól, majd teljesen kisajátítani maguknak és soha nem elég nekik semmi, amit adsz.

Ha pedig ki akarsz lépni a kapcsolatból, jön az elmaradhatatlan öngyilkossággal való fenyegetődzés.

 

Folyamatosan „aggódik” miattad

Ő csak azért hagyott egy tucat üzenetet a telefonodon és azért hívott tízszer, mert úgy aggódott érted… Ugyan tudta, hogy szaunázni mentél a lányokkal és nem lesz nálad a telefon, de nagyon féltett és tudni akarta, hogy minden rendben van-e.

Jellemző viselkedés minden birtokló típusú férfira – nem engedi, hogy jól érezd magad nélküle és folyamatosan bűntudatot akar kelteni benned.

Ez nem egy normális, törődő barát viselkedése, hanem egy önző, hisztis kisgyereké.

 

Állandóan a közös jövőtökről beszél

Ha még csak az elején jártok a kapcsolatnak, de ő ennek ellenére tényként beszél arról, hogy majd kettesben messzire elköltöztök, esetleg családot alapítotok és boldogan éltek, szintén figyelmeztető jel lehet.

Azzal semmi gond nincs, ha valaki hosszú távra tervez veled, de ha állandóan bókokkal halmoz el és ugyan még csak pár hete jártok, de ő már a közös jövőtök minden részletét eltervezte, az azt jelenti, hogy hamarosan az életed minden részébe bele akar majd szólni és mindent ő akar majd ellenőrzése alatt tartani.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást