Az 5+1 legjobb májusi film – A kanapédon és a moziban is megnézheted

Az 5+1 legjobb májusi film – A kanapédon és a moziban is megnézheted

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5+1 legjobb májusi film – A kanapédon és a moziban is megnézheted

Bár már nyitnak a teraszok, hamarosan a moziba járás is biztonságos lesz, ez nem jelenti azt, hogy lemondunk egyik kedvenc szórakozásunkról, a streaming-szolgáltatók pörgetéséről. Fárasztó hétköznapok után, esős hétvégéken ezúttal is lesz bőven néznivaló, íme, egy kis ízelítő a kínálatból.

Örök tél – Netflix

1944-be repít minket a magyar történelmi dráma, azokba a napokba, amikor az orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli faluban, hogy dolgozni vigyék őket. Irén férje a fronton van, szüleit és lányát hátrahagyva ő is útra kel, hogy aztán hosszú, keserves gyaloglás után a Donyec-medence egyik bányájában munkába álljon.

A sváb fiatalasszonyra embertelen körülmények várnak, Irén csaknem beleroppan, míg egyik fogolytársa, Rajmund a segítségére nem siet. Különös kapcsolat alakul közöttük, segítik egymást, hiszen mindkettejük célja ugyanaz: a túlélés. Szász Attila rendező filmjének főszerepében Gera Marinát láthatjuk, aki alakításával elnyerte a nemzetközi Emmy-díjat.

 

Oxigén – Netflix

Liz egy zárt kapszulában ébred és bárhogy is igyekszik, semmit sem tud felidézni a múltjából. Miközben az oxigénszintje folyamatosan csökken, a kapszulába épített monitor segítségével próbál rájönni, hogy ki ő és hogy került ebbe a helyzetbe.

A sci-fit a komoly klausztrofóbiával küzdőknek igazi kihívás lesz végig nézni, hiszen mi nézők is végig bezárva érezzük magunkat. Főszerepben a Becstelen bringatykból és a Szemfényvesztőkből ismert Mélanie Laurent. Az Oxigént május 12-től megtaláljuk a Netflix kínálatában.

 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»