2012 divatszíne a mandarin tangó

2012 divatszíne a mandarin tangó

Címlap / Stílus / Divat / 2012 divatszíne a mandarin tangó

Vitalitás, lendület, életerő. Egy új szín aminek teret kell hogy engedj, hogy olyan színnel teremts hangulatot, mintha végig tangóznál egy esztendőt.

Míg 2011 divatszíne a rózsaszín loncvirág, addig a 2012 év Pantone által meghatározott színe, a mandarin tangó. A cég szerint a piros és narancssárga keveréke, az idei élénk rózsaszínhez hasonlóan azt az energiát kell hogy megteremtse, amire pontosan ebben a mindenki számára nehéz és válságos időszakban szükség van.

A Pantone intézményének fő feladata, hogy évről évre meghatározza a szezon színtrendjeit, bár az is igaz, hogy a divatvilág számára inkább az Intercolor, azaz a Nemzetközi Színbizottság elvei irányadóak. Ennek ellenére a Pantone mindent megtesz, hogy színei előtérbe kerüljenek. Az idei évben azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy kozmetikumokkal népszerűsítse a mandarin tangó színvilágát és ha ez nem elég, divattervezők bevonásával egy összeállítást is készítettek Fashion Color Report Spring 2012 kiadványukban, amelyben hangsúlyozzák a szín ötletességét, csábító báját.

DIVAT

A Fashion Color Report Spring kiadványát lapozva, divattervezők mutatják be, hogyan inspirálja őket 2012 színe.

Adrienne Vittadini mandarin színű ruháit megihlette a modern festészet, de a primitív kultúrák is. Terveiben az erőteljes meleg színvilágot ötvözi a lila hibiszkusszal, de a hűvös mentolt, ahogy ő említi és nevezi; a gyári színt is becsempészi az alapanyagok közé.

Elie Tahari tervező, már az egyiptomi napot látja a mandarinban, miképpen az fényes telt színekkel egyesül. Így például a ragyogó mandarin, amit ő előszeretettel kairói sárgának nevez, alkot párt az óceán kékjével.


Vivienne Tam, Jill Stuart, Cardon

„Kifinomult, drámai és csábító”
, fogalmaz Leatrice Eiseman, a Pantone cég ügyvezető igazgatója a mandarin tangóról. A piros és narancssárga keveréke felidézi bennünk a naplemente sugárzó árnyalatait, hisz a határozottan látványos és telt színből árad a forróság és energia. A Pantone cég új színeiben ösztökél minket, hogy bátrabban szembenézzünk a mindennapi gondokkal és bajokkal, hogy nagyobb lendülettel, energiával töltsön meg minket, a mindennapok kihívásait pedig könnyedebben vegyük.

A mandarin tangó vöröse vadságot és lüktető dinamizmust produkál, ellenben párja a narancs, a déligyümölcsök egzotikumával, barátságos, meleg színével tompítva azt, így alkotva egy nagyszerű párost. E két színek, ezzel a játékossággal próbálnak nemcsak a ruhatárunkban trendet teremteni, de általános lelki állapotunkra is pozitív és előnyös hatást gyakorolni.

KOZMETIKA

A mandarin tangó elsők között szerepel a kozmetikában is. A Pantone egyenlőre limitált szériában dobja piacra az új sminkkollekcióját, elkezdve a szín szerepeltetését a szemhéjfestékek, rúzsok, szájfények és körömlakkok világában. A mandarin, bár az arcon kissé egzotikusan hat, ugyanakkor hihetetlen módon hangsúlyozza a kék és zöld szemeket, a barna szem koloritját pedig színében méginkább emeli.

Az évszakelmélet harmóniáját követő tél és nyár típusú egyén, öltözködésében a mandarinnal próbáljon meg módjával bánni. E két típus bőr és hajszínéhez, koloritjához nem biztos, hogy ideális választást jelent az új divatszín. Megfosztani magukat ettől a vibrálástól hiba lenne, viszont ha arcuktól kissé távol, illetve ha a kiegészítők színeiben jelenik meg az energikus mandarin, nem követhetnek el nagy hibát, így ők is igazán trendik lehetnek.

LAKBERENDEZÉS

Nem jelent nagy meglepetést, a mandarin bizony megjelenik a lakberendezésben is. Láthatjuk párnákon, ágytakarókon, megfűszerezve a lakás hangulatát. Dinamikus színében étvágygerjesztőként hat konyhában, mágikus csalogatóként az előszobában, fürdőszobában, folyosókon. A szín megjelenik grafikai termékeken, de a csomagolóanyagok díszeiben is.

 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!