10+1 dolog, ami akkor történne a Földön, ha az emberiség hirtelen eltűnne

10+1 dolog, ami akkor történne a Földön, ha az emberiség hirtelen eltűnne

Címlap / Hírek / 10+1 dolog, ami akkor történne a Földön, ha az emberiség hirtelen eltűnne

1. Alig néhány órán belül minden fényforrás eltűnne.

Sehol sem égnének a lámpák, lekapcsolnának az elektromos készülékek, és a világ éjszaka sötétségbe borulna. Ahol mégis maradna egy kevés áram, ott folyamatos áramszünetek lennének, amelyek végül leálláshoz vezetnéneek. A napelemek és szélturbinák egy darabig még működnének ugyan, de karbantartás nélkül pár hónap, vagy maximum néhány év után azok is felmondanák a szolgálatot.

2. 10 napon belül minden állat, ami az emberekre támaszkodik, elpusztulna.

Azaz a házi kedvencek, farmállatok éhség és szomjúság miatt kihalnának ennyi időn belül. Ezzel szemben azok az állatok, amelyek az emberi kapzsiság miatt kihalásveszélybe kerültek eddig, hirtelen populációnövekedésben találnák magukat. Ilyen például az ázsiai elefánt és az óriáspanda, amelyek onnantól kezdve, hogy nem fenyegeti őket az orvvadászok megjelenése, sokkal többen lennének.

3. Mivel a vadállatok elkezdenének behúzódni a városokba, a kisebb kutyafajták és a legtöbb cicafajta sajnos nagyon hamar kipusztulna.

A nagyobb kutyák, farkasok falkájával szemben nem lennének elég erősek. Érdekesség, hogy a kutyák emberi jelenlét nélkül „visszafejlődnének” predátorokká, és ismét csapatostul vadásznának. 

Vadállatok a városban
betyarlaca/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást