10 üzenet, amit sose küldj egy férfinek, mert félre érti

10 üzenet, amit sose küldj egy férfinek, mert félre érti

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 üzenet, amit sose küldj egy férfinek, mert félre érti

Sok emoji, sok ismételt betű

A férfiak sokkal kevesebb emotikonnal operálnak, mint mi, ezért amíg a barátnődnek simán belefér egy „Hellllóóóóó!!!!:)))))” addig ez egy férfinél már közel sem olyan szerencsés. Gondolj arra, hogy ők lényegre törőbbek és a tartalomra kíváncsiak, nem a gyerekes sallangokra. Tényleg elég lesz egy „Helló”.

„Miért nem válaszolsz?!”

Ha nem válaszolt egy üzenetre, annak oka van és az, hogy felteszed neki ezt a vádló hangulatú kérdést, nem fogod jobban motiválni a válaszadásra. Sőt, ha türelmetlenkedsz, csak felidegesíted, jó eséllyel úgyis csak elfoglalt és nem mással hentereg.

„Beszélnünk kell”

Ha valóban beszélnetek kell, hívd fel, vagy találkozzatok. Egy ilyen üzenet olvasása után mindenki a legrosszabbra gondol és frusztrált lesz. Tiszteld meg annyival, hogy személyesen közlöd vele, ha valami gondod van, nem kell benne előre feszültséget kelteni.

Chatelő nő
istockphoto

„Késik a menzeszem”

Érthető, ha ebben az esetben te is nyugtalan vagy, de mégis, erre milyen reakciót vársz? Ehelyett hívd fel.

Ha kérdése van, egyből meg tudod válaszolni és a hangodból következtethet arra, milyen érzelmek dúlnak benned. Ideális esetben megpróbálja tartani benned a lelket, de ezt egy ilyen üzenet után biztos nem teszi meg.

Az első „Szeretlek”

Írásban közölni valamit – főleg egy ilyen jelentőségű dolgot – csak akkor szabad, ha azt már szóban is kimondtátok egymásnak. Az írásos kommunikáció más, mint a verbális: könnyebben osztunk meg valamit, amit nem merünk személyesen elmondani, mivel itt nincs azonnali válasz.

Tehát ha ő mégsem így érez, akkor nem kell szégyenkeznünk egy kellemetlen helyzetben a másik előtt, elég csak várnunk a reakcióra. Ami egyébként szintén idegőrlő, de mégis kevésbé kockázatos. Komoly érzelmeket írásban kommunikálni először emiatt kicsit gyávaság.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást