„Miért nem válaszolsz?!” – 10 üzenet, amit sose küldj egy férfinak

„Miért nem válaszolsz?!” – 10 üzenet, amit sose küldj egy férfinak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Miért nem válaszolsz?!” – 10 üzenet, amit sose küldj egy férfinak

A nők verbális kommunikációja nagyban különbözik a férfiakétól és nem árulok el titkot ha kijelentem, ez írásban is így van. Az alábbi tíz üzenetet nem küldd soha a pasidnak.

Sok emoji, sok ismételt betű

A férfiak sokkal kevesebb emotikonnal operálnak, mint mi, ezért amíg a barátnődnek simán belefér egy „Hellllóóóóó!!!!:)))))” addig ez egy férfinél már közel sem olyan szerencsés. Gondolj arra, hogy ők lényegre törőbbek és a tartalomra kíváncsiak, nem a gyerekes sallangokra. Tényleg elég lesz egy „Helló”.

„Miért nem válaszolsz?!”

Ha nem válaszolt egy üzenetre, annak oka van és az, hogy felteszed neki ezt a vádló hangulatú kérdést, nem fogod jobban motiválni a válaszadásra. Sőt, ha türelmetlenkedsz, csak felidegesíted, jó eséllyel úgyis csak elfoglalt és nem mással hentereg.

„Beszélnünk kell”

Ha valóban beszélnetek kell, hívd fel, vagy találkozzatok. Egy ilyen üzenet olvasása után mindenki a legrosszabbra gondol és frusztrált lesz. Tiszteld meg annyival, hogy személyesen közlöd vele, ha valami gondod van, nem kell benne előre feszültséget kelteni.

Chatelő nő
istockphoto

„Késik a menzeszem”

Érthető, ha ebben az esetben te is nyugtalan vagy, de mégis, erre milyen reakciót vársz? Ehelyett hívd fel. Ha kérdése van, egyből meg tudod válaszolni és a hangodból következtethet arra, milyen érzelmek dúlnak benned. Ideális esetben megpróbálja tartani benned a lelket, de ezt egy ilyen üzenet után biztos nem teszi meg.

Az első „Szeretlek”

Írásban közölni valamit – főleg egy ilyen jelentőségű dolgot – csak akkor szabad, ha azt már szóban is kimondtátok egymásnak. Az írásos kommunikáció más, mint a verbális: könnyebben osztunk meg valamit, amit nem merünk személyesen elmondani, mivel itt nincs azonnali válasz.

Tehát ha ő mégsem így érez, akkor nem kell szégyenkeznünk egy kellemetlen helyzetben a másik előtt, elég csak várnunk a reakcióra. Ami egyébként szintén idegőrlő, de mégis kevésbé kockázatos. Komoly érzelmeket írásban kommunikálni először emiatt kicsit gyávaság.

Bármilyen szakítással kapcsolatos üzenet

Ha az előbbi pontban említettük a gyávaságot, akkor az ebben az esetben fokozottan érvényes. Senkivel nem szakítunk üzenetben és kész. Akkor sem, ha velünk már szakítottak így. Ugye, milyen rossz volt? Éppen ezért ne legyél te is ilyen. Egy kapcsolatot mindig személyesen fejezz be, de minimum telefonon, ennyivel meg kell tisztelned a másikat. 

Meztelen fotók rólad

Igen, ez kétségtelenül szexi, de több hátránya is van. Ha éppen elfoglalt, nem lesz ideje érdemben reagálni, te pedig ezen meg fogsz sértődni. Ha dolgozik, kifejezetten kellemetlen lehet számára a helyzet. És ha már itt tartunk, a legjobb, ha soha senkinek nem küldesz magadról meztelen képet.

Ha csúnya szakítás a kapcsolat vége, visszaélhet vele, de ha meg is bízol benne, akkor is fennáll az esélye, hogy ellopják a telefonját és illetéktelen kezekbe kerülnek a képek. Nem érdemes kockáztatni.

Részeg üzenetek

Részegen az ember nem gondolkodik racionálisan – éppen ez az ivászat lényege – ami azt eredményezheti, hogy olyat írsz, amit másnapra megbánsz. Ezen kívül a részegen küldött üzenetek nagy része alig értelmezhető és gyerekes, úgyhogy ha ittál, a telefonod csak arra használd, hogy taxit hívsz.

„Mindegy…”

Az értelmetlen üzenetek koronaékszere egy duzzogva odavetett „mindegy” vagy „ok.”. Ezzel maximum felidegesíted, semmi mást nem érsz el.

Ilyenkor a nők sokszor arra várnak, hogy a pasi majd felhívja őket és bocsánatot kér és csodálkoznak, ha ez nem történik meg. Pedig az esetek nagy részében nem fog, mert egy férfi ezzel a semmitmondó üzenettel nem tud mit kezdeni és ez – ilyenkor – nem is az ő hibája.

Kisregény egy átlagos hétköznapodról

Mint az első pontban is említettük, a férfiak írásban (is) lényegre törően kommunikálnak, így egy semmitmondó, unalmas kis esszére nem fognak tudni érdemben válaszolni.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!