Szerelem / Párkapcsolat

Hétköznapi üzenetek, amelyek kiverik a biztosítékot a férfiaknál

Manapság igazán nem probléma éjjel-nappal üzeneteket küldeni a másik felünknek – ez részben hatalmas előny, de megannyi nézeteltérés, félreértés forrása is lehet. Például akkor, ha az alábbiaknak megfelelően írtok egymásnak, és nem vesztek figyelembe néhány alapvető szempontot…

Elárasztod hosszú üzenetekkel

Ez a dilemma főleg a kapcsolatotok indulásakor okozhat problémát, amikor még nem igazán ismeritek egymás igényeit. Bár inkább a nők hajlamosak arra, hogy elárasszák hosszúra nyúló üzenetekkel a szerelmüket, azért bizonyos esetben a férfiak is túlzásokba esnek. Ami garantált: szörnyen zavaró tud lenni, ha egész nap sorra kapod az egyébként kedves üzeneteket, de jóformán semmi másra nem tudsz koncentrálni. Ezt a férfiak különösen nehezen viselik.

Rossz hír, hogy ha elköveted ezt a hibát, akkor neked is negatív lesz a visszacsatolás, feltéve, hogy nem kapsz nyomban választ – amire igazán nagy esély van, még a legjobb szándék esetén is.

Ilyenkor kezdődik az aggódás, a kombinálás és persze a sértődés, ami komolynézeteltérésekhez vezethet a párkapcsolaton belül.

Hogy mi a megoldás? Muszáj lesz leülnötök és megbeszélnetek, milyen igényeitek vannak ezzel kapcsolatosan. Egyeztessétek, ki, mikor ér rá csevegni, milyen a munkabeosztásotok, mikor van edzésetek, és hogy nem kell szakításon agyalnotok akkor, ha a másiknak csak arra volt ideje, hogy gyorsan rápillantson az üzenetére, válaszolni már egyszerűen nem tudott az adott percben, órában.

Hétköznapi üzenetek, amelyek kiverik a biztosítékot a férfiaknál

Ugyanazt a stílust várod vissza

Szintén a női-férfi különbözőségből ered, hogy egészen más stílusban írunk egymásnak. A nők általában hosszasan írnak, körmönfontan fogalmaznak élőben éppúgy, mint üzenetben. Ezzel szemben a férfiak itt is, ott is inkább lényegre törőek, konkrétak és a legtöbbször tömörek, rövidek.

Lehet, hogy te egy húszmondatos monológot írtál, amire a szerelmed egy matricával válaszolt.

Ez automatikusan rosszul fog esni neked, pedig csak arról van szó, hogy mások vagyunk. Ráadásul sokaknak – tulajdonképpen helyesen – sokkal többet számítanak a tettek, vagy éppen a közösen eltöltött idő, mint néhány bepötyögött szerelmes szó.

Attól, hogy neked van egy stílusod, nem várhatod el, hogy azt a másik feled is a magáénak érezze. Idővel meg fogod szokni, ő miként válaszol, és nem fogod majd fel vészjósló jelnek, ha nem áraszt el szerelmes szmájlikkal, vagy nem tartja életbevágóan fontosnak, hogy hosszú mondatokban fejtegesse az érzéseit irántad. De idáig el is kell jutnotok…

Azonnal választ akarsz

Manapság már az sem okoz problémát, hogy lássuk, a másik elolvasta-e az üzenetünket, legalább korábban lehetett arra hivatkozni, vagy éppen gondolni, hogy nem hallotta az értesítést. Ez sajnos sok mindenkinek újabb okot biztosít a kételkedésre, és persze párkapcsolati konfliktusokat okozhat. Megint csak azt tudjuk tanácsolni, hogy ne vonj le messzemenő következtetéseket, ha a szerelmed nem válaszol neked azonnal!

Rengetegen arra gondolnak, ha válasz nélkül maradnak, hogy valami rosszat írtak a másiknak, megsértették, vagy az nemes egyszerűséggel meggondolta magát a kapcsolatot illetően.

Sokkal valószínűbb, hogy a kedvesed olyan élethelyzetben van, amikor nem tud üzenetet írni – ez azért nem olyan elképzelhetetlen.

Lehet, hogy valakivel éppen beszélget, autót vezet, biciklizik, vagy még szeretne befejezni egy fontos e-mailt, mire kényelmesen választ írhat neked. Szóval nem kell egyből a legrosszabbra gondolnod, amikor nem pötyögi nyomban a sorokat. Ez még nem arra utal, hogy nem vagy fontos neki!