Egészség / Életmód

Zsírgyilkos otthoni comb- és popsiformáló gyakorlatok

Zsírgyilkos otthoni comb- és popsiformáló gyakorlatok

A combunk és a fenekünk az a testrészt, amelyikre annyira könnyen mennek fel a zsírpárnák, de rettenetesen nehéz ledolgozni őket. Lássunk néhány egyszerű, otthon is végezhető gyakorlatot, amivel hatásosan formálhatjuk a kényes testrészeket!

Guggolás

Álljunk kis terpeszbe, a lábfejek olyan távolságra legyenek egymástól, mint a vállaink. Elöl, a mellkas előtt kulcsoljuk össze a kezünket, a könyökünk a hasunkhoz érjen.
Lassan, az izmokra koncentrálva hajlítsuk a térdünket, amíg a combunk párhuzamos nem lesz a talajjal, tartsuk meg, majd emelkedjünk fel. Fontos, hogy ne lendületből csináljuk, hanem lehetőleg csakis az izmaink dolgozzanak mindkét irányba.

Ülés a láb mellé

Térdeljünk le a földre egyenes derékkal, összezárt lábakkal, a kezünket tegyük a tarkónkra vagy nyújtsuk a fejünk fölé és lehetőleg hagyjuk ott a gyakorlat folyamán végig. Üljünk le a földre a lábunk mellé, majd nyomjuk vissza magunkat a kiindulási pózba.
Végezzük felváltva a gyakorlatot, és ügyeljünk arra, hogy végig a csípő- és fenékizmaink dolgozzanak. A kezünkkel lehetőleg ne adjunk lendületet magunknak a felálláshoz!

Kitörés

Álljunk újra vállszélességű terpeszbe, tegyük csípőre a kezünket, majd az egyik lábunkkal lépjünk ki jó előre. A hátul maradt lábunk térdét közelítsük a talajhoz, de ne térdeljünk le.
Az ideális az, ha az elöl lévő lábunk combja párhuzamos, a hátul lévőé pedig merőleges a talajra. Az elöl lévő lábbal lökjük vissza magunkat alaphelyzetbe, majd ismételjük a gyakorlatot a másik lábbal is.

Csípőemelés

Feküdjünk a hátunkra, a karokat nyújtsuk ki a testünk mellett. Húzzuk fel a térdeinket úgy, hogy közben a talpak a földön legyenek.
Emeljük fel a csípőnket úgy, hogy a lábszárak nagyjából merőlegesek legyenek a talajra, tartsuk meg néhány másodpercig, majd engedjük vissza a csípőnket. Fontos, hogy lassan, az izmainkat használva végezzük ezt a gyakorlatot is!

Lábemelés

Ereszkedjünk térden állásba, könyökünkkel támaszkodjunk a talajon. A fejet tartsuk úgy, hogy a gerinc vonalának folytatásába essen. Egyik lábat behajlítva emeljük fel, hogy a combunk párhuzamos legyen a talajjal.
Tartsuk így meg néhány másodpercig, majd lassan emeljük feljebb. Végezzünk el legalább 10-et a mozdulatból, amíg a lábunkat visszatesszük a talajra, majd jöhet a másik lábunk.

Lábtolás

A hátsó lábemeléshez hasonlóan ereszkedjünk térdre, az egyik lábunkat emeljük fel úgy, hogy az egész láb párhuzamos legyen a talajjal. Feszítsük vissza a lábfejünket, majd ebben a helyzetben próbáljuk meg a kinyújtott lábunkat a lehető legjobban hátratolni.
Fontos, hogy a lábfejünket végig tartsuk hátrafeszítve. Végezzünk legalább tízet a gyakorlatból, és csak utána váltsunk lábat. 

Belső combok

Feküdjünk le oldalt a földre, az alul lévő lábunkat nyújtsuk ki, a felsőt pedig hajlítsuk be és tegyük az alsó elé, kb. a térd magasságában. A kinyújtott lábat lassan emeljük meg, de törekedjünk arra, hogy ne lendületből, hanem tényleg a lábizmainkat megerőltetve végezzük a gyakorlatot.
Fontos, hogy a gyakorlat végzése közben ne engedjük le a talajig a lábunkat, hanem tartsuk meg azt néhány centivel magasabban.

Rendszeresség

Néhány jó gyakorlat természetesen még nem elég önmagában ahhoz, hogy látványos változás álljon be a testünk formájában.
Ha azonban csak annyit elhatározunk, hogy a fenti gyakorlatok közül hármat minden nap megcsinálunk, és annyit csinálunk belőle, amennyi elfáraszt, de még nem erőltet meg bennünket túlságosan, akkor az eredmény 2-3 héten belül látványos lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást