Világítás ötletek esküvőkre

Világítás ötletek esküvőkre

Címlap / Szerelem / Esküvő / Világítás ötletek esküvőkre

Az esküvő magában is gyönyörű, de a hatás tovább fokozható, ha a megfelelő hangulatvilágítást választjuk. Ez sok esetben nem csak a hangulatot emeli, de különös romantikát is kölcsönöz a helyiségeknek.

Apróságok

Igazán hangulatos világítást hozhatunk össze, ha a vacsora helyszínén a plafont erősen belógó, áttetsző, akár színes textilekkel borítjuk. Mielőtt az anyagokat rögzítenénk a mennyezeten, szerezzünk be néhány karácsonyi égősort.
Ezeket tegyük fel a plafonra, falra úgy, hogy belelógjanak a textilekbe. Ezzel a megoldással nem csak romantikus, de nagyon hangulatos fényforrásokat alkothatunk az ifjú pár tiszteletére.

Gyertya

A gyertyák minden esküvő elmaradhatatlan kellékei. Ha azonban csak ezek segítségével akarjuk megoldani a világítást, akkor egy kicsit különlegesebb darabokra lesz szükségünk, mint egyébként. Drágábbak ugyan, de kaphatunk olyan gyertyákat is, melyek égési ideje 20 óra, vagy annál is több.
Ezekből elég nagy mennyiségre lesz szükségünk, valamint ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az apró lángok összessége katlanná változtathatja a helyiséget, így inkább akkor válasszuk ezt a megoldást, ha az esküvő szabadtéri részeinek világítását szeretnénk megoldani.

Rejtett

Gyönyörű hangulatvilágítást tudunk létrehozni akkor is, ha a forrásokat elrejtjük. A rizspapírral, textillel, virággal létrehozott „búrák” mögül a fény akadálytalanul áradhat, mégis különleges hatásokat eredményez. Megvalósításukhoz egy kis kézügyességre lesz szükségünk, de megéri a fáradozást.
Vigyázzunk azonban, hiszen a fényforrások nem csak világosságot, hanem tetemes mennyiségű hőt is termelnek, így a gyulladás veszélyén kívül egyéb hatásokkal is számolnunk kell. Ha túl közel kerülnek hozzá a virágok, akkor hangulatos fényforrás helyett kókadozó kazlat kapunk.

Lampion

Szintén a lógatott fényforrások táborát erősíti a lampion. Előnye, hogy mind beltéren, mind pedig kültéren tökéletesen alkalmazható. Nem kell leragadni a filmekből jól ismert piros kínai stílusú daraboknál, hiszen a forma és színválaszték elképesztően hatalmas.

Kandeláberek

Érdekes és romantikus megoldás, amikor a klasszikus utcai lámpák kicsinyített másai adják a vacsoraasztal világítását. De akkor is különleges hatással számolhatunk, ha a kandeláberek nem magát a fényt szolgáltatják, csupán akasztóul szolgálnak a többi megoldáshoz.
A sokkaros kivitele a legalkalmasabbak erre a célra, és a rájuk helyezhető világító eszközök tárháta is széles. Viharlámpák, petróleumlámpák, lampionok is szóba jöhetnek, de stilizált világító fákat is alkothatunk belőlük a rájuk tekert izzósorok segítségével.

Üvegbe rejtve

Hogy a különleges megjelenést tovább fokozzunk, gyűjtsünk össze színes üvegeket, többféle méretben és színben. Alaposan mossuk el őket, és áztassuk le róluk a rájuk ragasztott matricákat. A flaskákat „töltsük” meg apró izzósorral, és lógassuk az asztalok fölé.
Ha több üveget is akasztunk egy – egy helyre, akkor a fény is elegendő lesz az étkezéshez, és a színekkel is remekül tudunk majd játszani. Az asztalra is helyezhetjük a flaskákat, de arra vigyázzunk, hogy a belőlük kitekeredő vezetéket úgy juttassuk el az áramforrásig, hogy az ne okozzon baleseteket.

+ tipp

A legtöbb esetben a teljes világítást átalakítani nem egyszerű. Éppen ezért egyszerre több lehetőséggel is készüljünk, és legyünk készek kompromisszumot kötni. A különböző megoldások kombinációja is tökéletesen mutathat, az est hangulatát ugyanúgy emelheti.
Ha képesek vagyunk párosítani a lehetőségeket, akkor nem csak elégedettek leszünk, de az idegeskedést is megspórolhatjuk, ami a sokszor kivitelezhetetlen elképzelések miatt tör ránk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!