Videó: A 4 legfontosabb sminkecset – Így használd és a barátod lesz!

Videó: A 4 legfontosabb sminkecset – Így használd és a barátod lesz!

Címlap / Stílus / Arc / Videó: A 4 legfontosabb sminkecset – Így használd és a barátod lesz!

„Én nem tudok bánni az ecsettel”, „Áh, inkább csinálom applikátorral”, „Nincs kézügyességem az ecsetekhez”. – ehhez hasonló mondatok hangzanak el szinte minden alkalommal, amikor személyes oktatásra jönnek hozzám a vendégeim.

Lányok, ez egy tévhit! Az ecset pont arra szolgál, hogy megkönnyítse a dolgunkat és elkerüljük a bakikat. Őszintén hiszem, hogy nem kell hozzá különösebb kézügyesség vagy vele született tehetség, csak próbáljátok ki és érezni fogjátok a különbséget.

Kiválasztottam azt a 4 alap ecsetet, amivel bármilyen sminket el tudtok készíteni, és megmutatom hogyan használjátok. Azt is látjátok majd, hogy egy ecset mennyi különböző területen és anyaggal használható. Remélem ez a tudás nektek is új szintre emeli majd a sminkelést, ahogy anno nekem is, sminkes tanulmányaim elején.

Nézd meg a rövid videót, a részletes magyarázatot pedig alatta találod!

Duo Fibre alapozó ecset

A duo fibre kifejezés azt jelenti, hogy kétféle szőrből készül az ecset. Ez azért jó nekünk, mert krém- és por állagú termékekhez egyaránt jól használható. A fehér szálak szintetikus-, a feketék pedig természetes eredetűek. Nagyon szeretem ezt a típust, mert vékonyan és egyenletesen viszi fel az anyagot a bőrre, így akár a legerősebb fedésű alapozóval is természetes hatást tudunk elérni. Ahogy a videóban láthatjátok, először csak kevés alapozót veszek fel vele, és „sepregető” mozdulattal dolgozom el. Csak azokon a területeken építek fel plusz réteget, ahol a bőrhibák miatt indokolt.

Ugyanezt az ecsetet krémes pirosítóhoz vagy árnyékolóhoz is nagyon szeretem használni. Garantálom, hogy soha többé nem kell félnetek, hogy túl erős vagy foltos lesz az eredmény. Én alapozás után egy árnyékoló sticket használtam, azt satíroztam el a duo fibre ecsettel, a fülem irányából indulva a szám csücske felé. Ezután belemártottam egy krémes pirosítóba és az arcrózsáról indítva felfelé, az árnyék fölé vittem fel a színt.

Amit én használtam: Bősz – Kétfunkciós duo fibre ecset MO 59

Satírozó ecset

Ódákat tudnék zengeni erről a típusról, de megkíméllek titeket, röviden összefoglalva: nélkülözhetetlen. Imádok vele korrektorozni és szemhéjpúdert satírozni, de sokszor a highlightert is ezzel viszem fel. A titok a formájában rejlik, ugyanis amellett hogy laza szövésű (ezáltal kevesebb anyagot vesz fel), gömbölyűre van vágva, így tökéletesen illeszkedik a mélyítő ívbe és a szem alatti karikákba is.

Ahogy a videóban is látjátok, a szemem árnyékolásához semmi mást nem teszek, mint nyitott szemmel behelyezem a mélyítő ívembe és balra jobbra mozgatom („ablaktörlő mozdulat”).  A karikák eltüntetésénél ugyanezt a mozdulatot alkalmazom, a nagyon elszíneződött, belső területeken pedig inkább „benyomkodom/tapasztom” az ecsettel az anyagot.

Amit én használtam: Bősz – CB 6314 Fehér satír ecset

Ferde púder ecset

Ismét egy többfunkciós típus, tökéletes választás púderhez, pirosítóhoz, bronzosítóhoz és árnyékolóhoz egyaránt. Én először fixáló púdert viszek fel vele az egész arcomra, még a szemem alatt is kényelmesen elfér. Ezután következhet a por állagú árnyékoló és pirosító. A mozdulat és az irányok ugyanazok, mint az első, duo fibre ecset esetében, annyi a különbség, hogy mivel ennek a szálai sűrűbben szőttek, ezért több anyagot vesz fel. Érdemes emiatt finoman belemártani az anyagba és inkább több lépésből felépíteni a kívánt erősséget.

Elsősorban a formája miatt szeretem, mivel tökéletesen illeszkedik a járom csont alá, pont jó vastagságú és a hegyével a kisebb területeken is kényelmesen használható, például az orrnál.

Amit én használtam: MAC – 217 Blending Brush

Ferde tus ecset

Erről elöljáróban annyit, hogy 4 db van belőle az ecsetszettemben… Ha elsőre csak egy ecsetet szeretnétek kipróbálni, én ezt ajánlom. Akkor lehet rá szükségünk, amikor vonalat szeretnénk húzni, tehát: tusvonal, szemöldök, alsó pillasor, szájkontúr. Természetesen, ha 1 db van belőle otthon, akkor két különböző anyag között ki kell mosni az ecsetet, ehhez én mindig sebbenzint használok, de több helyen is lehet kifejezetten ecsetmosó folyadékot kapni, ami kíméletesebb a szálakhoz.

Megkönnyíti a tusvonal felvitelét a vékony, hegyes formájúakhoz képest, hiszen le tudom támasztani a gerincét, ezáltal stabilabb a kezem és egy mozdulattal kész a vonal egyharmada. A szemöldök kitöltésénél akár vékony szálakat is tudok vele festeni, az alsó pillasoron pedig könnyen be tudok nyúlni a pillák alá és egészen a tövükbe helyezni a festéket. Rúzsozáshoz ugyan ritkán használom – jobban szeretem a rúzsecsetet – viszont javításokhoz és „negatív kontúrozáshoz” imádom. Először micellás vízbe mártom, eltüntetem a hibákat, majd korrektorral körbe kontúrozom a formát, ez gyönyörűen kitisztítja és kiemeli a szájfestést.

Amit én használtam: MAC – 266 Small Angle Brush

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!