Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a nyomás rajtunk, hogy mindennel időben elkészüljünk. A takarítás-vásárlás mellett még a sütés-főzés is ránk marad, ráadásul manapság már legalább egy ember vegán, vagy vegán ételeket fogyaszt, még a legszűkebb családi körben is. Ebből kifolyólag sokan bajban vannak, hogy mivel is várhatnák azokat a vendégeket, akik vegán étrendet követnek, illetve olykor maguk a vegánok is elbizonytalanodnak, hogy mit készíthetnének karácsonyra, ami nem csak egészséges, de finom is! Lássunk most három, viszonylag egyszerűen elkészíthető receptet.
A kenyérhez: 1 diós kenyér (vagy más édesebb tésztájú, búzamentes kenyér), 2 evőkanál csicseriborsó liszt, 1 evőkanál élesztőpehely, 1/2 teáskanál fahéj, 1/4 teáskanál tengeri só, 1 evőkanál juharszirup, 1 bögre mandulatej, 3 evőkanál vegán vaj, 1-2 teáskanál porcukor.
Elkészítés: Szeleteljük vékony csíkokra a kenyerünket. Egy tálba keverjük el a csicseriborsó lisztet, élesztőpelyhet, juharszirupot, fahéjat, sót és tejet. Eközben tegyük oda melegedni a kókusztejet, a juharsziruppal, melasszal, vanília kivonattal, fahéjjal és fűszerkeverékkel. Forraljuk addig, amíg besűrűsödik.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és a csicseriborsós keverékbe forgassuk meg alaposan a kenyereket, majd tegyük a forró vajra pirítani. 1-2 percig süssük mindegyik oldalukat, majd szedjük ki egy papírra, hogy feligya a megmarad zsiradékot. A besűrűsödött kókusztejes mártást tegyük egy kis tálba, és a kihűlt kenyereket belemártva már fogyaszthatjuk is!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!