Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a nyomás rajtunk, hogy mindennel időben elkészüljünk. A takarítás-vásárlás mellett még a sütés-főzés is ránk marad, ráadásul manapság már legalább egy ember vegán, vagy vegán ételeket fogyaszt, még a legszűkebb családi körben is. Ebből kifolyólag sokan bajban vannak, hogy mivel is várhatnák azokat a vendégeket, akik vegán étrendet követnek, illetve olykor maguk a vegánok is elbizonytalanodnak, hogy mit készíthetnének karácsonyra, ami nem csak egészséges, de finom is! Lássunk most három, viszonylag egyszerűen elkészíthető receptet.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A gombát, vöröshagymát és fokhagymát tegyük egy edénybe 2 kanál alaplével együtt, és főzzük addig, amíg megpuhulnak.
A megpuhult zöldségeket és a főtt rizst tegyük egy mixerbe a fűszerekkel, zsemlemorzsával, liszttel és 2 kanál alaplével együtt, majd dolgozzuk jól össze. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, amennyit felvesz!
Ezt követően egy adag zsemlemorzsát keverjünk el az élesztőpehellyel, és a mixerben kapott masszából formázzunk kis golyókat, amiket meghempergetünk a zsemlemorzsás keverékben. Tegyük egy sütőlapra a golyókat, és süssük őket 20 percig, majd langyosan tálaljuk!