Valós megoldások hajproblémákra

Valós megoldások hajproblémákra

Címlap / Stílus / Haj / Valós megoldások hajproblémákra

Mindenkinek volt, van vagy lesz gondja a hajával. Van akinek túl száraz, túl zsíros, esetleg túl ősz. Tippjeink segítenek!

Zsíros hajra

Próbáld meg elkerülni a mindennapos hajmosást, mert a víz és a sampon hatására a faggyúmirigyek túlingereltekké válnak és még több zsírt bocsátanak ki a hajra. Emiatt hajad egy ördögi körbe került, hiszen minél gyakrabban mosod, annál zsírosabb lesz.
A másik probléma a rendszeres hajmosással, hogy bár a hajtövek zsírosak, a hajad többi részét megfosztja a természetes olajtól, így a hajvégek szárazzá, töredezetté válnak. Válassz egy gyengéd pH értékkel rendelkező sampont és mosáskor ne dörzsöld sokáig a fejbőröd. A hajbalzsamot a hajad közepétől kezdve a hajvégekig vidd fel, a hajtövet hagyd ki.
Ügyelj az étrendedre. Az olajos, zsíros ételek is hozzájárulhatnak a zsíros bőrhöz és fejbőrhöz. A legjobb, ha legalább akkor, amikor otthon töltöd a napot, hagyod pihenni a hajad és nem mosod meg. Próbáld ki a babasamponokat, ezek gyengédek a hajjal.

Száraz hajra

A száraz, durvának ható és töredezett hajat belülről kell táplálni, éppen ezért egy olyan hajbalzsam, amelyet leöblítesz, nem felel meg ennek a célnak. Használj egy intenzíven hidratáló sampont, amely kíméletesen tisztít. Ne dörzsöld a hajad, mert ezzel még több kárt okozol benne.
Hajmosás után kend be hajadat egy forró olajos hajkondicionálóval. A meleg hatására a haj kutikulái kitágulnak, így a hidratáló a hajszálak gyökeréig hatol, rugalmassá, élettel telivé és simává varázsolva a hajat. A száraz hajra felvitt habtól a haj még fakóbbnak tűnik, ezért inkább hajszárítóval adj neki dússágot.

Göndör hajra

Hajadat kondicionáld rendszeresen egy gazdagon tápláló termékkel. A hajviselet is fontos. Ha a hajad nagyon göndör, ne vágasd lépcsőzetesre. Inkább válaszd a hosszú frizurát, mely hagyja fürtjeidet lágyan leomlani válladon.
Hajszárítóval szárítsd, így kontrollálni tudod a rakoncátlan fürtöket, mégsem fosztod meg hajad tartásától.

Ősz hajra

Ha csak néhány ősz hajszálad van egy félig-tartós színező sampon befedi őket (6-8 mosás erejéig tart). Amikor hajadnak több, mint 30%-át képezik ősz hajszálak, a látszólagos szín még elfedi őket és megőrizheted természetes kinézeted. 
Amikor foltokban őszülsz, válaszd a melírozást. Ilyenkor a fej felső részére már tartós festék kerül, a többire pedig félig-tartós. Így hajad melegebb árnyalatúnak tűnik. 
A teljesen ősz haj sárgult árnyalatait szépen eltünteti egy szürke vagy lila színpigmenteket tartalmazó hamvasító sampon.  

Hajszínre

Minél gyakrabban fested a hajad, annál többet ártasz a hajszálak egészségének, különösen igaz ez a világos hajfestékekre. Ha szőke hajat szeretnél, válaszd inkább a melírozást.
A világosabb tincsek az arc köré kerüljenek, így kinézeted természetes lesz és nem lesz olyan feltűnő a festett és az eredeti hajszíned közötti különbség. Amikor fested a hajad, ne feledd, hogy a szín mindig sötétebb lesz, mint ahogy azt a dobozon mutatja. Ezért ha sötétbarna hajszínt szeretnél, válassz egy középbarna árnyalatot.

Töredezett hajvégekre

Ha a hajvégeid töredezetté váltak, nincs más választás, mint az olló. Éppen ezért ne feledkezz meg a hajvégek ápolásáról sem. Legyenek rugalmasak és hidratáltak. Használj olyan kondicionálót, amit nem kell lemosni.
A hajszárítás bizony árt a hajnak, ezért óvatosan bánj vele. Ha azonban a haj már megrongálódott, egy a hajvégekre készült szérum segíthet leplezni ezeket. Továbbá az ilyen szérumok megóvják a hajat a közvetlen forróságtól, mint például a felmelegített hajcsavarók vagy a hajsütővas. Sajnos azonban az egyetlen hatékony megoldás a töredezett hajvégekre, ha levágatod őket.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást