Vágy vagy szerelem? Így különböztetheted meg őket egymástól

Vágy vagy szerelem? Így különböztetheted meg őket egymástól

Címlap / Szerelem / Vágy vagy szerelem? Így különböztetheted meg őket egymástól

Meg akarsz felelni, de nem mindenáron

Ha nagyon erős benned a vágyakozás, erősebb, mint a szerelem, akkor mindenáron és féltve őrzöd a hibáidat – és ugyanígy nem akarod észrevenni azokat a tökéletlenségeket, amikkel a kiszemelted bír. Miért? Mert a vágyakozás ennek nem enged teret: fenn akarja tartani azt a látszatot, hogy minden hibátlan, minden úgy van jól, ahogy van.

Erre rátesz egy nagy lapáttal a kémia, amitől szinte mindketten az eszeteket vesztitek, és alig várjátok, hogy újra az ágyban landoljatok.

Ez csodálatos érzés és jellemző a szerelemre is, viszont ha csak vágyakozás van köztetek, akkor mindez kizárólag a testiségre koncentrálódik.

Nem arról van szó, hogy nem lehet köztetek szimpátia, nem dumálhattok el jól, viszont a szerelemre jellemző, hogy nem féltek kitárulkozni a másik előtt. Nem aggódtok azon, mit fog gondolni rólatok, mennyire tart majd tökéletesnek. A vágy viszont egy kicsit felületes dolog, ezért arra készteti mindkettőtöket, hogy eljátszatok egy szerepet – a tökéletesség szerepét. 

Szeretnél beilleszkedni a családjába

Ha valaki iránt nem pusztán vágyat érzel, hanem szerelmes is vagy belé, akkor alig várod, hogy az élete részévé válj. Ez a lépés persze ijesztő is, hiszen sok minden eldől. Mérföldköveknek számítanak a családdal való találkozás és az összeköltözés.

Más kérdés, ha nem az aggodalommal vegyes izgalom keveredik benned, hanem a félelem és a visszakozás. Ez egyértelműen arra figyelmeztet, hogy nem vagy biztos a dolgodban. Lehet, hogy szereted őt és az biztos, hogy vágysz rá, azonban ha nem foglalkoztat a személyisége és az élete a hálószobán kívül, akkor kis eséllyel lesz köztetek komoly kapcsolat. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást