Mit szólnál, ha mondanék egy olyan rostot, melyet könnyedén beépíthetsz a diétádba, hiszen hozzásegít a biztos fogyáshoz? Plusz, mindemellett még legalább 5 dolgot fel tudok sorolni, amiért jótékony a szervezetedre nézve! Bizony, van ilyen csodadolog, és ez nem más, mint az útifűmaghéj. Külön pirospont jár neki azért, hogy gluténmentes, így a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Amikor régebben elkezdtem diétázni, bár tisztában voltam a szokásos ételadagokkal, testzsírcsökkentőkkel, a különböző fogyi-bogyókkal és kedvező hatásaikkal, de azt nem tudtam, miért ajánlgatja mindenki az útifűmaghéjat nekem. Mert, ahogy mondták, nem csak segít a fogyásban, de szuperül hat a vércukorszintre és a koleszterinre is, és még segíti a bélműködést is. Ennek utána kellett nézzek, mert bevallom, halvány fogalmam sem volt róla akkoriban, hogy működik az útifűmaghéj, és egyébként is, hogy néz ez ki?
És tényleg, jóakaróimnak igaza volt, mert nemcsak a diéta kapcsán lehet szuper módon beépíteni az étkezésekbe, sőt, süteményeket csinálni belőle, hanem igen áldásos hatásai vannak a szervezetre nézve.
Az útifűmaghéjról általánosságban
A növény maga Nyugat-Ázsiában és Észak-Afrikában őshonos, de Indiában és Pakisztánban is termesztik, egyébként pedig az egyiptomi útifű magjából származik. Korábban a reform étkezések központi elemeként volt ismeretes. Mára számtalan pozitív hatásának köszönhetően a mindennapi étrendkiegészítők egyik közkedvelt elemeként tartjuk számon.
A cikk folytatódik, lapozz!