Még élénken él bennem a kép, amikor kamaszkorunkban, a 2000-es évek elején a barátnőm kreppeli a haját – ez akkor kicsit lázadásnak tűnt, és fogalmunk sem volt róla, hogy a hajkreppelésnek csupán egy halvány visszatérési kísérletét élhettük meg. Azt még nem lehet tudni, hogy ez a különleges hullámosítási lehetőség ezúttal tényleg teljes őrületet kavar-e maga körül a divatban, de az biztos, hogy érdemes egy újabb esélyt adnunk neki. De mégis milyen formában?
2/3 Kócos hatás
A kreppelt haj a 2000-es évek elején ebben a formában hódított leginkább, tehát a kiengedett, tincsenként gondosan bekreppelt frizura számított úgy-ahogy népszerűnek. Nos, ez a cseppet sem időtakarékos megoldás most is közkedvelt, de jó hír, hogy az egyszerűbb változata hasonlóan kifutó-barát, és a többségnek jobban is áll.
Ennél a technikánál az a lényeg, hogy már a hajszárítás során adj egy nagyobb volument a hajadnak, majd a megszárított tincsek túlnyomó részét kreppeld be. Fontos, hogy nem kell minden egyes szálat alávetned a kreppelőd számára, egyáltalán nem gond, ha itt-ott kimarad néhány tincs. A hajtövek kreppeléséhez sem kell mindenáron ragaszkodnod, kicsit úgy kell az egészet elképzelned, mint amikor lágy hullámokat teszel a frizurádba: akkor sem muszáj, hogy minden egyes szálat begöndöríts – a részben kreppelt frizura is inkább a természetességet próbálja reprezentálni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!