El tudod képzelni magad kreppelt hajjal? Az idei trend szerint ideje ismét elővenned a hajkreppelődet

El tudod képzelni magad kreppelt hajjal? Az idei trend szerint ideje ismét elővenned a hajkreppelődet

Címlap / Stílus / Haj / El tudod képzelni magad kreppelt hajjal? Az idei trend szerint ideje ismét elővenned a hajkreppelődet

Még élénken él bennem a kép, amikor kamaszkorunkban, a 2000-es évek elején a barátnőm kreppeli a haját – ez akkor kicsit lázadásnak tűnt, és fogalmunk sem volt róla, hogy a hajkreppelésnek csupán egy halvány visszatérési kísérletét élhettük meg. Azt még nem lehet tudni, hogy ez a különleges hullámosítási lehetőség ezúttal tényleg teljes őrületet kavar-e maga körül a divatban, de az biztos, hogy érdemes egy újabb esélyt adnunk neki. De mégis milyen formában?

A legbevállalhatóbb: kreppelt tincsek

Ha egyelőre el sem tudod képzelni, hogy kreppelt frizurával vágj neki a nagyvilágnak, akkor érdemes kicsiben kezdened a próbálkozást. Erre a legjobb lehetőség, ha csak egy-egy tincset kreppelsz be a komplett frizurádban, így egyszerre barátkozhatsz ezzel a régi-új technikával, miközben mégis alaposan feldobhatod a megjelenésedet.

Összefogva, vagy akár kiengedve is népszerű ez a megoldás, ráadásul alig pár pillanatot vesz igénybe az elkészítése, ezért az időhiány sem lehet akadály a reggeli készülődés során.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A trendeket illetően egyelőre a kisebb kreppelések hódítanak, valószínűleg azért, mert ezekről ordít az egyértelműen felismerhető technika. Ha a kreppelésnek sikerül visszatérnie a divatba, akkor minden bizonnyal a többi méret is népszerűvé válik, hiszen nem csak aprócska, hanem jóval méretesebb hullámokat is süthetünk a tincsekbe ezzel a sokoldalú hajformázóval.

Kócos hatás

A kreppelt haj a 2000-es évek elején ebben a formában hódított leginkább, tehát a kiengedett, tincsenként gondosan bekreppelt frizura számított úgy-ahogy népszerűnek. Nos, ez a cseppet sem időtakarékos megoldás most is közkedvelt, de jó hír, hogy az egyszerűbb változata hasonlóan kifutó-barát, és a többségnek jobban is áll.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ennél a technikánál az a lényeg, hogy már a hajszárítás során adj egy nagyobb volument a hajadnak, majd a megszárított tincsek túlnyomó részét kreppeld be. Fontos, hogy nem kell minden egyes szálat alávetned a kreppelőd számára, egyáltalán nem gond, ha itt-ott kimarad néhány tincs. A hajtövek kreppeléséhez sem kell mindenáron ragaszkodnod, kicsit úgy kell az egészet elképzelned, mint amikor lágy hullámokat teszel a frizurádba: akkor sem muszáj, hogy minden egyes szálat begöndöríts – a részben kreppelt frizura is inkább a természetességet próbálja reprezentálni.

Kreppelt lófarok és kényelmes fazonok

Akár az előző frizura második verziója is lehet a kreppelt lófarok, amit akkor is érdemes kipróbálnod, ha az elkészített, kócos hatású fazon nem igazán nyerte el a tetszésedet. Az alap verzió esetében nincs más dolgod, mint a kreppelt szálakat összefogni, lehetőleg magasan a fejtetődön, most ugyanis ez a fazon kifejezetten divatosnak bizonyul. A továbbfejlesztett, erősen retró hatású frizurába a kreppelt szálakon túl fonott tincsek is kerültek – mindegyik felelevenített trend, de most mindegyik népszerű, ráadásul remekül passzolnak a manapság divatos ruhákhoz is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A kísérletezgetés során mindenesetre ne felejtsd el, hogy a hajkreppelő is hővel dolgozik, pontosan úgy, mint egy hajsütővas, vagy egy hajvasaló. Emiatt érdemes hővédőt használnod, továbbá inkább csak különlegesebb alkalmakra, eseményekre tartogasd a hajkreppelést, ne legyen a mindennapi rutinod része – főleg ne akkor, ha nem csak egy-egy tincset, ha a komplett frizurádat hullámosítod be a segítségével.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást