Életmód / Ezotéria

Tudd meg, melyik az uralkodó bolygód és hogy ez mi mindent árul el a személyiségedről

Bizonyára te is hallottál már arról, hogy nem csupán a horoszkópunk befolyásolja a személyiségünket, hanem bolygók is. Előfordulhat, hogy valakinek teljesen mást mond az általános csillagövi jellemzője, mint amit a valóságban tapasztal. Ez akkor fordul elő, amikor a bolygóállások felülírják. Itt derítheted ki, hogy a születésed időpontjában milyen bolygók uralkodtak éppen.

Szaturnusz

A Szaturnuszt a karma bolygójának szokták hívni.

Jó eséllyel tartogat akadályokat, végzetszerű eseményeket és komoly kihívásokat, ezért alighanem balszerencsés az élete annak, akinek a Szaturnusza kedvezőtlenül befolyásolja a születési térképét.

Ebben az esetben sűrűn tapasztalhatod azt, hogy bármerre is indulsz, mindenhol akadályokba ütközöl, állandóan próbatételeket kell kiállnod, mintha tényleg nem tudnál egyről a kettőre jutni.

Pozitív bolygóállások esetén sem mindig könnyű a dolgod, bár ebben az esetben legalább a komolyabb törekvéseidet siker koronázza.

Ráadásul, ha ideális csillagkép társult a Szaturnuszodhoz, akkor lehetsz szorgalmas, megbízható és kitartó is.

Nap

A Nap biztosítja az alaptulajdonságainkat, tehát a horoszkóp és az aszcendens után a Napjegy adja a legrészletesebb képet arról, milyen a személyiséged.

Nem feltétlenül arra utal, milyennek érzed magadat, vagy éppen mit gondolsz a világról, sokkal inkább arra világít rá, a környezeted milyennek lát téged.

Ennek nyomán a Nap leginkább az egóra van hatással, tehát az akarattal, a tervekkel, ambíciókkal és a vérmérséklettel lehet kapcsolatba hozni.

Felelős az önbizalmadért, magabiztosságodért, optimista hangulatodért.

A Napjegyet emellett a férfias energiákkal társítják, szemben a Holddal, ami sokkal inkább a nőies oldalunkra hat.

Hold

A Nap a férfias, kissé racionálisabb énünket befolyásolja, türközi, miközben a Hold jelképezi a nőiességet, az érzelmességet.

Felelős tehát az aktuális hangulatunkért, továbbá azt is befolyásolja, mennyire dúskálunk a fantáziákban.

Összefüggésben áll az ösztönökkel, a tudatalattival, a megérzésekkel.

Nem véletlen az sem, hogy sok nőnek még a ciklusa is igazodik a Holdhoz: a helyzete befolyásolja a nőiességhez való viszonyunkat, a fogamzást, vagy éppen a szülést.

Emellett az, hogy milyen jegyben állt a Hold, amikor születtél, meghatározhatja azt is, hogyan viszonyulsz a család, az otthon kérdéseihez, mennyire vagy nyitott vagy éppen konzervatív ezekben a kérdésekben.

Jupiter

A Jupiter alapjaiban befolyásolja azt, milyennek látod a világot.

Segít abban, hogy boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, és úgy általában szebbé tedd az életedet, egyszóval hatással van a pozitív életszemléletre.

Bár a szerencse bolygójának is szokták hívni, tulajdonképpen nem a szerencse által segíti az embereket, hanem a hiten keresztül.

Olvastad már?  Mi a fa csillagjegyed a kelta asztrológia szerint? Új dolgokat árul el rólad

Aki hisz a jóban, az automatikusan tesz is azért, hogy jobb legyen az élete – ezeket az energiákat tudja erősíteni a Jupiter.

Negatív bolygóállás esetén túlzásokba kergethet, előítéletekkel téríthet le az utadról.

Kedvező állás esetén azonban intuíciókat, megnyerő modort, érzékenységet és önzetlenséget biztosít.

 

Merkúr

A Merkúr elsősorban a gondolkodásunkra van hatással, ami által befolyásolja, milyen döntéseket hozunk, milyen képességekkel rendelkezünk, és mikor bizonytalanodunk el.

Ha a Merkúr kedvező jegyben állt a születésedkor, akkor nagyon jó előadói képességeid lehetnek, jól átláthatod a dolgokat, minden bizonnyal szeretsz tanulni, jó a nyelvérzéked és valószínűleg érdekelnek a tudományos dolgok.

Rossz bolygóállás esetében ennek éppen az ellentettje igaz: nehezen fejezed ki magadat, rossz a kézügyességed, nem vág túl gyorsan az eszed és lehet, hogy másokkal szemben kicsinyes, esetleg szőrszálhasogató vagy.

Ezek a rossz tulajdonságok egyébként mindenkiben felerősödnek akkor, amikor a hónapban néhány napig a Merkúr uralja az eget.

 

Mars

A Vénusz után ismét egy férfias bolygó következik a sorban, a Mars. Ez a bolygó az erőt, az akaratot jelképezi, egyértelműen cselekvésre ösztönöz.

Olyan tulajdonságokat kölcsönöz uralkodása alatt, mint amilyen az elszántság, a bátorság és persze a becsvágy. Rengeteg fizikai energiát képes mozgósítani az, akinek kedvező bolygóállást mutat a születési térképe a Marssal kapcsolatosan.

Ha te is ebben a cipőben jársz, a párkapcsolatodban uralkodó szerep jut neked és fontos számodra az erotika.

Magabiztos, erőteljes személyiség vagy, aki pontosan tudja, mit akar, és hogyan érheti el a céljait.

Kevésbé előnyös bolygóállások esetén a Mars erőszakos, agresszív, vitatkozó, bosszúálló vonásokat hoz a mindennapokba.

Vénusz

A Vénuszhoz nem meglepő módon kellemes, pozitív élményeket párosítunk, hiszen a szerelmet, az érzelmeket jelképezi.

Ennek köszönhetően hat a párkapcsolatunkra, a szépérzékünkre, a kényelem iránti igényünkre. Befolyásolja a művészi hajlamot, előtérbe helyezi a gyengédséget, tehát egyértelműen nőies jegyeket tulajdoníthatunk neki.

Bár alapvetően jó és kellemes dolgokat társíthatunk hozzá, a Vénusz nagy bajkeverő is tud lenni. Ha például olyan levegő jegyben állt a születésedkor, mint amilyen az Ikrek vagy a Vízöntő, akkor hiába is mutatja az aszcendensed, horoszkópod, hogy kifejezetten monogám természet vagy, ennek minden bizonnyal az ellenkezőjét fogod tapasztalni.

Persze ez fordítva is igaz!

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást