Életmód / Egészség / Lélek

Trükkök, amikkel magabiztosnak tűnhetsz akkor is, ha egyáltalán nem vagy az

Vannak emberek, akik zseniálisan leplezik a bizonytalanságukat. Mindenki elhiszi róluk, hogy magabiztosak, ami leginkább a határozott fellépésüknek köszönhető – az ilyen emberekre mondják azt, hogy tanulni lehetne tőlük. Nos, ha te is szeretnéd elsajátítani ennek a „művészetét”, akkor íme pár tipp, hogyan közvetíts az emberek felé magabiztosságot!

Beszélj hangosan és érthetően

A beszéded rengeteg mindent elárul rólad, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő hangszínen, érthetően kommunikálj másokkal. Nem kell üvöltened, de arra ügyelj, hogy a mondandód érthető legyen és ne kelljen folyton visszakérdezniük az embereknek.

Nagyon hasznos lehet ez például a munkahelyeden, különösképp akkor, ha a főnököddel beszélsz. Legyél határozott, koncentrálj arra, hogy a beszéded meggyőző legyen, mert így a felettesed is komolyan fog venni. Az élet más területén is fontos, hogy jó meggyőzőképességed legyen, ezt pedig legjobban a kommunikációval érheted el.

Állj ki magadért!

Igen, lehet, hogy nem mindig neked van igazad, de attól még állj ki a nézőpontod mellett! Ha folyton csak csendes megfigyelőként ülsz a sarokban, akkor az emberek nem fognak észrevenni, mert nem adsz rá lehetőséget.

Nem kell a társaság középpontjának lenned, ha ez kényelmetlenül érint téged, de nyugodtan oszd meg a véleményedet másokkal, még akkor is, ha tudod, hogy valószínűleg te vagy az egyetlen ember a helyiségben, aki ezt így gondolja. Hidd el, hogy ez pozitívan hat majd rád, mert egyrészt tudod, hogy kiálltál a véleményed mellett, másrészt pedig tiszteletet vívtál ki a többi emberben azzal, hogy kiálltál magadért. Csak így tovább!

Bízz a helyes meglátásaidban

Tegyük fel, hogy a munkahelyeden egy közös projekten dolgoztok a kollégáiddal, szóval igazi csapatmunkában kell részt venned. Ilyen helyzetben dönthetsz úgy, hogy megálmodó leszel, vagy pedig kivitelező, vagyis beleszólsz abba, hogy az adott dolog milyen legyen, ezzel kiállva az ötleteid mellett, vagy csak az utómunkálatokban veszel részt, ami, valljuk be, nem a munka kreatív része. Lehet, hogy olyan magabiztos, határozott kollégáid vannak, akiknek nem mered bedobni a gondolataidat, mert félsz, hogy az ő tetszésüket nem nyerik el, de ezek a korlátok csak benned léteznek, ezt tudatosítsd magadban. Még ha le is szólják az ötletedet, akkor is tudni fogják, hogy neked voltak önálló gondolataid és próbáltál hozzátenni valamit az adott projekthez. Bízz magadban, és előbb-utóbb meglesz a gyümölcse.

Fókuszálj a testbeszédre!

A testbeszédünk is egy tökéletes módja annak, hogy kommunikáljunk, hiszen sok minden leszűrhető belőle – adott esetben az is, hogy valaki mennyire magabiztos. A kommunikáció során használd bátran a kezeidet, ezáltal még meggyőzőbb lesz a mondanivalód. Ha például beszédet tartasz egy nagyobb közönség előtt, akkor érdemes gyakran alkalmazni nonverbális jeleket is az átütő eredményért. Teljesen természetes, ha izgulsz egy előadás előtt, de nehogy azt gondold, hogy ezzel csak te vagy így. Lehet bármilyen érdekes is a témád, ha nem jó az előadásmódod, nem tudod majd átadni a közönségnek. Vigyél bele „életet”, használd a testbeszédet, szemléltess, és meglátod, hogy igazán átütő sikereket érhetsz el.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW