Lassan érik a cseresznye, ami édeskés íze miatt nagyon jó desszert alapanyag, ha valami kevésbé cukormentes finomságra vágysz. Ha az egészséges életmód híve vagy, akkor sem kell mellőznöd a gyerekkort idéző nyári, tradicionális desszerteket. Négy olyan receptet mutatunk, ami nem csak finom, de állati eredetű hozzávalóktól is mentes, ráadásul könnyen elkészíthető.
3/4 Glutén- és cukormentes cseresznyés muffin
Hozzávalók:
• 1 bögre hajdinaliszt,
• 50 g kókuszkrém,
• 1 dl víz,
• 1 csomag sütőpor,
• ízlés szerint vanília,
• negyed bögre xilit,
• 1 ek kókuszreszelék,
• 2 ek kókuszzsír,
• 8 dkg cseresznye.
Elkészítés: A lisztet, a xilitet, a sütőport, a vaníliát és a kókuszreszeléket keverd össze egy tálban. A kókuszkrémet öntsd fel annyi vízzel, hogy 2 dl legyen (ezt egy mérőedényben vagy egy 2 decis pohárban is megcsinálhatod), majd keverd össze. A száraz hozzávalókhoz add hozzá a keveréket, illetve a kókuszzsírt is. Papírral bélelt muffinformákba adagold, majd tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 15-20 perc alatt készre sülnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!