Ez történik akkor, mikor felhagysz a megfelelési kényszerrel

Ez történik akkor, mikor felhagysz a megfelelési kényszerrel

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik akkor, mikor felhagysz a megfelelési kényszerrel

Milyen érdekesen működik az ember… Egyesek annyira vágynak mások szeretetére, hogy képesek teljesen feladni valódi önmagukat azért, hogy olyasvalakinek feleljenek meg, aki ezt nem értékeli. Amit persze titkon a másik fél is érez, ezért soha nem kapja meg a várva várt boldogságot. De mi történik akkor, amikor magadon kívül, már senki másnak nem szeretnél megfelelni?

Csökken a „barátaid” száma

Nem véletlen az idézőjel, hiszen ezek az emberek valójában nem is voltak a barátaid. Ezt leginkább úgy tudod eldönteni, hogy mennyire játszod meg magad bizonyos személyek társaságában.

Az rendben van, ha próbálod a legjobb formádat adni, de az nem, ha ez azzal jár, hogy teljesen kifordulsz önmagadból. Hidd el, nem baj, ha a barátaid száma nem végtelen, inkább törekedj a minőségi kapcsolatokra.

Ugye mennyivel felszabadítóbb, mikor úgy élvezed valaki társaságát, hogy nem azon gondolkozol, neki vajon tetszik e majd a mondanivalód? Egyszerűen csak az vagy mellette, aki igazán te vagy. És ez így van jól.

Még több konfliktus

Mert, hogy mi történik akkor, mikor az embereknek nem akarsz már megfelelni? Jönnek a konfliktusok, amiket kezelni kell.

Már nem érdekel, hogy a másik ember egóját növelve érd el céljaidat, egyszerűen csak tudod ki vagy és, hogy minden élethelyzetben ki kell állnod önmagadért és a nézeteidért.

A munkahelyeden emiatt gyakran kerülhetsz majd kellemetlen szituációkba, de ez ne szegje kedvedet, fogd fel egy tisztulási folyamatként.

Az emberek talán már nem fogják annyira keresni a társaságodat, hiszen már annyira nem is vagytok egy hullámhosszon és ez feszültséget kelt majd bennük.

Elkezded magadat tisztelni

Most jöhet a dolog pozitív része, hiszen ez egy fantasztikus folyamat, már, ami a személyiségfejlődésedet illeti.

Hirtelen azon kapod magad, hogy bár a barátok és ismerősük száma lecsökkent, te mégis sokkal magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb vagy.

Ez azért van, mert már tudsz önmagadra koncentrálni, nem veszi el minden energiádat az, hogy számodra jelentéktelen embereknek megfelelj és, hogy mindig mindenki kedvébe tegyél.

Ebbe mindenki belefáradna egy idő után, szóval hagyj fel vele! Most te következel.

Érkeznek az igaz barátok

Miután elvégezted a szükséges nagytakarítást az életedben, meglátod, a régi helyett érkezik majd az új.

Ha volt olyan személy, akinek eddig azért próbáltál megfelelni, mert féltél, hogy egyedül maradsz, akkor ezt verd ki gyorsan a fejedből!

Pontosan azért nem érkeznek a megfelelő emberek az életedbe, mert még a régi, rossz kapcsolataidra fordítasz túl sok energiát. Ez pedig elveszi az összes erődet attól, hogy új, hozzád hasonló embereket ismerj meg.

Megismered Önmagad

Ha valakinek folyamatosan meg akarsz felelni, akkor szinte az ő életét éled meg, az ő problémáit veszed fel és nem foglalkozol magaddal.

Tegyük fel, hogy valaki elhív egy programra, amihez semmi kedved, de mégis igent mondasz, mert azt gondolod, hogy ettől a másik fél jobban fog szeretni.

Ez egyébként nem kizárt, de vajon akkor is ez történne, ha nemet mondanál, mert mondjuk semmi kedved hozzá, vagy egyszerűen csak vágysz egy kis magányra? Légy egy kicsit önző, mert végtére is csak magadnak kell megfelelned.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást