Tone down – hogyan foghatjuk vissza a ruháink hatását

Tone down – hogyan foghatjuk vissza a ruháink hatását

Címlap / Stílus / Divat / Tone down – hogyan foghatjuk vissza a ruháink hatását

Ha egy domináns darabot veszünk fel, például erős színt vagy látványos állatmintát, akkor érdemes ezt az arányt úgy megtartani, hogy a megjelenés tónusát a többi ruhadarabbal visszafogjuk. Ez a tone down, amit nem árt, ha megtanulunk alkalmazni.

Egyszínű kiegészítők

Ha erőteljes a ruhánk, akkor az egyik legjobb tone down eszközünk az, ha semleges, finom kiegészítőket választunk hozzá. A túl feltűnő kiegészítők ugyanis elveszik a ruha dominanciáját, de egyben kioltják saját maguk jellegzetességét is.
Így ha nem csökkentjük a tónust egyik oldalon – jelen esetben a kiegészítőknél – akkor feleslegese választottunk feltűnő ruhadarabot, az nem fog érvényesülni rajtunk.
Ruha: H&M
Karperec: Mango
Napszemüveg: Pull and Bear
Kalap: Zara

Balerinacipő

A balerinacipő remek tone down eszközünk lehet. Finom, légies benyomást kelt, de soha nem tereli el a figyelmet más ruhadarabokról.
Természetesen érdemes odafigyelni, hogy színben harmonizáljon az egész outfittel, de ha ezt megtesszük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy sokat tettünk külsőnk megfelelő arányainak megtartásáért. Domináns ruha vagy kiegészítők mellé ezért nyugodtan válasszunk egyszínű, semleges balerinacipőt.
Ruha: Esprit
Balerina cipő: H&M
Táska: Zara

Kardigán

Minden olyan ruhadarab tone down elem lehet, amely nagyobb részt kitakar a domináns területről. Ilyen például a kardigán is, amelyik kiváló segítségünk lehet, ha például állatmintás vagy nagyon élénk színű, vagy feltűnően díszített felsőt szeretnénk felvenni, de úgy érezzük, hogy ez kicsit azért talán sok lehet.
A kardigán eltakarja a felső hátulját, elöl viszont látni engedi a dominánsabb jegyeket, így az megőrzi jellegzetességét, de nem lesz „sok” rajtunk.
Kardigán: H&M
Ruha: Esprit
Karperec: Stradivarius
Cipő: Zara

Magas szárú csizma

A kardigánhoz hasonlóan a csizma is remek tone down eszköz lehet, mivel hosszú szárával a láb felében eltakarja a domináns mintát.

Ha például állatmintás leggings-et választunk, akkor az lehet, hogy jobban mutat, ha a minta csak a combunkon érvényesül, nem az egész lábunkon.
Egy fekete vagy bármi más, színben harmonizáló színű csizma remekül ápol, eltakar és még remekebbül irányítja a figyelmet a lényeges részre, de a kellő arányban láttatva azt.
Nadrág: H&M
Csizma: Otto.hu
Póló: Esprit
Tárca: Mango

Színhangolás

Ha nem csupán szeretjük az állatmintákat, vagy a nagyon csillogóan díszített ruhadarabokat, de ezek közül is egy különösen látványos darabot szeretnénk felvenni, akkor figyeljünk arra, hogy nem biztos, hogy elég lesz, hogy a többi ruhadarabunk semleges színű. Ilyen esetekben válasszuk minden más ruhadarabunk színének ugyanazt.
Például egy párducminta mellé vegyünk tiszta feketét vagy az állatminta színével megegyező barnát. Ez nem csak hogy nem fogja zavarni a ruha hatását, de finoman ki is emeli azt.
Ha a top az állatmintás, egy egyszerű farmer alsó is nagyszerűen képes semlegesíteni az öltözetet.
Top: H&M
Szandál: Mango
Short: Esprit
Kalap: Zara

Színek és minták

Alapszabály, hogy az élénk színek és a minták keverése kizárólag haladóknak, vagyis kipróbált stílusérzékkel megáldottaknak megengedhető. Ez alól természetesen kivétel, ha kifejezetten az a cél, hogy a néhány éve divatba jött colour blocking irányzatnak hódoljunk.
Ha ez a cél, akkor is érdemes óvatosnak lenni. Ha pedig inkább az arányosság megőrzése a cél, akkor lehetőleg kerüljük, hogy egyszerre több ruhadarabunkon jelenjenek meg az élénk minták.
Top: H&M
Szoknya: Mango
Magassarkú: Zara
Karperec: Stradivarius

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást