Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte

Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte

Címlap / Hírek / Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte / 2. oldal

A BBC szerint a járvány óta az alkalmazottak világszerte tömegesen hagyják hátra önszántukból az állásukat – és ennek nagyon gyakran a munkáltatójuk az oka.

Az utolsó csepp

A Stanford egyetem tanulmánya szerint az, ahogyan a járvány alatt a munkáltatók a dolgozóikkal bántak, jellemzően csak az utolsó csepp volt a pohárban a most felmondóknak. Ott, ahol a munkavállalók már a járvány előtt is elégedetlenek vagy bizonytalanok voltak, ha a legnehezebb hónapokban nem kaptak támogatást, esetleg még más stresszel (leépítések, túlórák, nem rugalmas főnökök) is szembe kellett nézniük, az sokkal nagyobb valószínűséggel tette be náluk az ajtót.

És bár a munkavállalók mindig is törődtek a munkahelyi környezetükkel, a járvány egy teljesen új dimenzióval egészítette ki ezt: a fokozott cselekvési hajlandósággal – mondja Alison Omens, a JUST Capital kutatási cégstratégiai vezetője.

„Az évek során begyűjtött adataink mindig azt mutatták, hogy az embereket az érdekli a legjobban, hogy a vállalatok hogyan bánnak az alkalmazottaikkal”

– mondja Omens.

Ezt több mutatóval mérik, teszi hozzá. Beleértve a béreket, az előnyöket és a biztonságot, az előrelépési lehetőségeket és a méltányosság iránti elkötelezettséget.

A járvány következtében ezek az elvárások még erősebbek lettek. A munkavállalók még több támogatást kezdtek elvárni a munkáltatótól, amely felé ők is felelősséget vállaltak. „A világjárvány arra emlékeztet bennünket, hogy az emberek nem gépek ”– mondja Omens.

„Ha aggódsz a gyerekeidért, az egészségedért, az anyagi bizonytalanságért és a számlák fedezéséért, valamint minden emberiséggel járó dologért, kevésbé valószínű, hogy produktív vagy. És mindannyian aggódtunk ezekért a dolgokért.”

A munkavállalók azt várták munkáltatóiktól, hogy tegyenek lépéseket az aggodalmak enyhítése vagy legalábbis elismerése érdekében. Az ezt elmulasztó vállalatok megérezték a következményeket. A Personio tanulmány azt is kimutatta, hogy a felmondást tervező válaszadók több mint fele ezt az ellátások csökkentése, a munka és a magánélet egyensúlyának romlása vagy a munkahelyi mérgező kultúra miatt kívánta beadni a felmondását.

„A világjárvány szinte mindenki számára fókuszba tette a kérdést: hogyan kezel a cég, amelyért én olyan sokat tetten, engem, az egészségemet és a boldogságomat egy ilyen helyzetben?”

– mondja Ross Seychell, a Personio vezetője.

Azok pedig, akik nem olyan válaszokat találtak ezekre a kérdésekre, amilyeneket szerettek volna, gyakran hozták meg a döntést: inkább elmennek valahová, ahol valóban megbecsülik őket.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»