A tökéletes 5 perces reggeli smink: lépésről lépésre

A tökéletes 5 perces reggeli smink: lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / A tökéletes 5 perces reggeli smink: lépésről lépésre

Nem szeretek olyat ígérni, amit nem tartok be, ezért az alábbi cikk komoly előkészületeket igényelt. Kikészítettem a megálmodott termékeket és ecseteket a sminkasztalomra – ahogy azt a barátnőim és az anyukám fürdőszobájában látom – és stopperrel mértem az időt. Gondolom az senkinek sem meglepetés, hogy 5 perc nagyon-nagyon kevés idő… Többször is le kellett mosnom és újrakezdenem a folyamatot, mert a nagy lelkesedés közepette kifutottam az időből. De végül kiderült, hogy kellő rutinnal / pár nap gyakorlással 5 perc bőven elég egy „munkába menős smink” elkészítéséhez. A titok a multifunkciós termékekben rejlik, ezek tudnak a legtöbb időt spórolni nekünk. Lássuk lépésről-lépésre!

Arcápolás és alapozás egy lépésben

Korábbi írásaimból már tudjátok, hogy mennyire fontosnak tartom a bőrápolást. Nagyon sok nővel találkozom a munkám révén és látom, hogy mennyire vízhiányos az átlag nő bőre (az enyém extrán száraz).

Még azoknál is jelentkezik a vízhiány, akiknek a T-zónája könnyen kifényesedik, tehát intenzívebb az olajtermelésük. Ezzel a ténnyel azonban sokan szembe mennek és az a vágyuk, hogy minél mattabb legyen az alapozójuk.

Szerencsére már évek óta nem divat a púderes hatás, egyre inkább arra törekszünk mi sminkesek, hogy egészséges, természetes fényű bőrt varázsoljunk mindenkinek. Az én trükköm a következő: Egy palettára (lehet ez bármilyen pici tálka) csöppentek az alapozómból és a kedvenc nappali szérumomból, összekeverem az alapozó ecsetem segítségével (lásd korábbi videómban) és innen viszem fel az arcomra.

Így 1 lépésben megoldom a hidratálást és a fedést. A szemkörnyékre ne tegyetek, oda majd korrektor kerül.

Amit én használtam: Make Up For Ever – Ultra HD Invisible Cover Foundation, Kiehl’s – Daily Reviving Concentrate, MAC 130-as ecset

Korrektor a bőrhibákra és a szem alá

A szemkörnyéket sem hanyagolom el, ide is kerül hidratáló, egyszerűen az ujjbegyemmel beütögetek egy keveset. Ezután következhet a multifunkciós korrektor paletta, amiről már szintén írtam korábban.

A bal oldalon található sárgás tónusok tökéletesek a piros pattanások és a rosacea eltüntetésére, a jobb oldali rózsásak pedig a szemkörnyékre illetve májfoltokra. Én a bőrhibáimra az ujjbegyemmel szoktam felvinni és nem dolgozom el rögtön!

Általában csak akkor térek vissza rá, amikor teljesen kész a szemöldököm és a szemsminkem. A szem alatt viszont mindenképp laza szövésű, szintetikus ecsettel érdemes használni, mert sűrű, erős fedésű anyag és könnyen vakolat lehet belőle.

Amit én használtam: Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado, MAC – Studio Finish Concealer Palette, Bősz Duo Fibre korrektor ecset 7052

Szemöldök és szemsmink egy termékből

1-2 matt, barna szemhéjpúderre mindenkinek szüksége van. Higgyétek el nem fogjátok megbánni, ha beruháztok rá, de fontos hogy minőségi, jól pigmentált, tartós termék legyen. Én ezúttal ugyanazzal a barnával és ugyanazzal a ferde ecsettel fogom megcsinálni a szemöldököm kitöltését és felső pillasor kiemelését.

Belemártom az ecsetet a porba és elkezdem pótolni a leginkább kikopott részeket, majd amikor már alig van termék az ecseten, átsuhanok a dúsabb területeken is, az egyenletesség kedvéért. Ha nehéz így elképzelni a folyamatot, nézzétek meg ebben a videóban 2:38 másodpercnél.

Amikor kész, újra mártok és áttérek a felső pillasorra.

Nem kell tökéletes egyenes vonalat húzni, nyugodtan satírozzátok el az ecsettel, csak az a fontos, hogy egészen a pillák tövébe kerüljön a festék, ettől fog extra dúsnak tűnni a szempillátok. Akinek belefér az idejébe (és nem lefelé ívelő a szemformája), az nyugodtan fesse ki vékonyan az alsó pillasort is.

Amit én használtam: MAC Eyeshadow – Charcoal Brown, MAC 266-os ecset

Szempillaspirál

Nagy fájdalmam, hogy többszöri próbálkozás után sem tudtam beszorítani az 5 percbe a pilla pödrő használatát, pedig nagy kedvencem. Akinek íves pillái vannak, az nyugodtan kihagyhatja, igyon inkább egy kávét munka előtt.

Akinek viszont egyenesen előre állnak a pillái, az hagyja ki a végén a rúzsozást, vagy esetleg ne fesse ki a felső pillasort, hanem szánjon időt a pödrésre.

Szőke lányok figyelem! Fessétek át a pillákat felülről is, ne csak alulról, így elkerülhetitek azt a bakit, hogy a pillák töve még szőke, a vége viszont mély fekete. Segíthet a szemöldökhöz használt ferde ecset is, vegyetek fel vele egy kis spirált és finom, nyomkodó mozdulatokkal fessétek be felülről a töveket.

Ha valakinek nagyon olajos a bőre és biztos benne, hogy 10 perc múlva se fog lemattulni rajta az alapozó, akkor spirálozás után tegyen egy kis áttetsző mattító púdert azokra a területekre, ahova szükséges. Előtte ujjbeggyel dolgozzátok el a korrektort, ha az én technikámat választottátok.

Amit én használtam: Too Faced – Better Than Sex Mascara

Pirosító / Bronzosító

Lassan közeledik a jó idő, úgyhogy én már elővettem a bronzosítókat. Kedvenc ferde púder ecsetemmel felvittem a járomcsontomra, az orrom közepére, a homlokom tetejére (jól belesatírozva a hajtőbe) és az állcsúcsomra.

Alapvetően a napbarnított hatást úgy tudjuk elérni, ha az arc legmagasabb pontjaira visszük fel a terméket, ahol először szoktunk megpirulni a napon. Én a homlokomnál inkább árnyékolás technikát alkalmaztam, mert picit hosszúkás az arcom és szeretem szélesíteni.

Minden arc arányai egyediek, nagyon fontos, hogy ha úgy érzitek nem vagytok biztosak magatokban, akkor kérjetek tanácsot szakembertől. Ha pirosítót választotok, akkor ajánlom a krémes változatot, amit akár az ajkakra is használhattok és ujjal is fel lehet vinni őket.

Az én kedvenceim: MAC – Casual Colour, Smashbox L.A. Lights Lip & Cheek Color
Amit én használtam: Too Faced – Cocoa Contour Kit (Dark Cocoa), MAC 168-as ecset

Rúzs / szájfény

Nekem általában az a célom, hogy amikor belibbenek a munkahelyemre, úgy tűnjön mintha teljesen kipihent, összeszedett és fókuszált lennék. Sokszor ez csak látszat – még jó hogy tudok sminkelni! Az üde, kicsattanó hatást a színek adják az arcon, a pirosító és a rúzs.

Ezért tartom fontosnak, hogy kerüljön szín az ajkakra is, amit sokféle termékkel érhetünk el. Annak érdekében, hogy ismét összekössük a hidratálást a sminkkel, ajánlom figyelmetekbe a krémes rúzsokat és az erősen pigmentált szájfényeket.

Íme pár termék tipp: Clinique – Chubby Stick Intense, Marc Jacobs – Hi-Shine Lip Lacquer, Lancome – L’Absolu Rouge, MAC – Vamplify. Van olyan barátnőm, akinek gyönyörű dús szemöldöke van és hosszú szempillái, viszont zavarja, hogy keskenyek az ajkai, ezért ő inkább ezen dolgozik reggelente. Ha ti is hasonló cipőben jártok, akkor vigyetek fel egy kis ajakápolót sminkelés előtt, mire kész az arc többi része, be fog szívódni és mehet rá a szájkontúr ceruza. Ha jó a szín nem is kell más, ezzel is időt sporoltunk.  

Amit én használtam: NYX – Soft Matte Lip Cream (Ibiza)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást