A szeder megjelenésében nagyon hasonlít a málnára, ám népszerűségben mintha elmaradna tőle, pedig sok tekintetben lepipálja a piros gyümölcsöt. A szedret nem véletlenül tekintik gyógynövénynek, amellett, hogy számos betegséget kezelhet, a méregtelenítésben is komoly segítséget nyújt. Mutatjuk, hogyan!
1/5 Az antioxidánsok forrása
A szeder nem csak színében tér el a málnától, pompás árnyalatát annak köszönheti, hogy csak úgy dúskál antioxidánsokban, amelyek segítenek, hogy megszabadulj a méreganyagoktól, és gyorsabban regenerálódjon a szervezeted.
A málnához képest a szederben több az élelmi rost, így jobban segíti az emésztőrendszer megtisztítását, de gazdagabb C-vitaminban és pektinben is, ami azért is fontos, mert mindkét anyag komoly szerepet játszik a zsírok lebontásában.
Ugyanakkor a szederben kevesebb a szénhidrát és a gyümölcscukor is, így igazi diétás csemegének számít.
Mindemellett a szedernek kimagaslóan magas a káliumtartalma, ami a vízhajtást segíti elő, így a szedernek hála megszabadulhatsz a pocakot vagy narancsbőrt okozó pangó nyirokanyagtól is.
A szedernek egyébként a gyümölcssav-tartalma is viszonylag alacsony, ezért az érzékeny gyomrúak is bátran próbálkozhatnak a fogyasztásával, persze ebben az esetben a kulcsszó a fokozatosság, és a saját határaid felismerése.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!