Az ananászt legjobb frissen enni. Azonban sokan inkább konzerv formában fogyasztják, mert azt hiszik, hogy a hámozása és a felvágása nehéz művelet. Pedig a testünk az ananász hatóanyagait friss állapotában jobban tudja hasznosítani. Érdemes kipróbálni, csak egy vágódeszka és egy kis éles, hegyes kés kell hozzá. És egy jó módszer, amit cikkünkből megismerhetsz!
3/4 Hogyan vágj az ananászból gusztusos korongokat?
Az ananász nemcsak jóízű gyümölcs, hanem látványos is. Ha olyan desszertet szeretnél belőle készíteni, amihez korong formájú ananászszeletek kellenek, akkor vájd ki az ananászt, amikor még egyben van.
1. Fektesd a meghámozott ananászt a vágódeszkára.
2. Vágd fel karikákra.
3. Az ananászkarikák kemény közepét vágd ki késsel, de szebb lesz, ha egy kis pogácsaszaggatót használsz.
A kemény középső rész rágósabb és kevésbé ízletes, mint a gyümölcs többi része, de minden további nélkül elfogyasztható. Antioxidánsokat is tartalmaz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!