5 tipp férfiaktól, ha azt akarod, hogy a pasid megnyíljon és beszéljen az érzéseiről

5 tipp férfiaktól, ha azt akarod, hogy a pasid megnyíljon és beszéljen az érzéseiről

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tipp férfiaktól, ha azt akarod, hogy a pasid megnyíljon és beszéljen az érzéseiről

A férfiak számára látszólag nem olyan fontos a beszéd, mint a nőknek, ezért nehezebben megy nekik a kommunikáció. Különösen akkor zárkózottak, ha arra kerül a sor, hogy az érzéseikről beszéljenek. Ha a te párod is ilyen és nehezen nyílik meg, ne add fel. Férfiakat kérdeztünk a témáról – az ő tippjeik segítenek abban, hogy szerelmed jobban kitárulkozzon neked az érzéseivel kapcsolatban.

A „beszélnünk kell” sosem jó kezdés

Ha valami fontosat szeretnél felhozni, sose azzal kezdd, hogy komoly arccal közlöd a pároddal, hogy beszélnetek kell. Zsolt (32) szerint ez a legrosszabb megközelítés.

„Minden férfi egyből lefagy és bezárkózik, ha a lány így kezdi a dolgot, ezzel soha nem fogja szóra bírni. A legjobb az, ha elvisztek minket valahova, mondjuk beülünk egy italra, vagy elmegyünk bowlingozni, stb. Ha jó érezzük magunkat, könnyebben megnyílunk, de akkor se szegezzétek nekünk keményen a kérdést, hanem finoman térjetek rá a témára. Nem szeretjük, ha sarokba szorítanak és kényszerítenek minket.”

 

Ne erőltesd

Attól még, hogy a nő szeretné, hogy a férfi megnyíljon neki, ez nem feltétlenül fog megtörténni, sőt, minél jobban erőlteti, a másik annál inkább fog hallgatásba burkolózni. Ha esetleg valami rossz dolog történt a pároddal – elbocsátották, összeveszett egy barátjával, vagy meghalt egy közeli rokona – természetes, ha szeretnéd, hogy beszéljen róla. Áron (27) azt mondja, ilyenkor teret kell adni a férfinak.

„A lányok mindent megbeszélnek a barátnőikkel, míg mi inkább magunkba zárjuk a fájdalmat.

Előbb-utóbb persze mi is elmondjuk a barátnőnknek, hogy mi bánt minket, de lehet, hogy ez nem akkor lesz, amikor azt ő akarja. Ilyenkor ne erőltessétek, hanem adjatok egy kis időt, hogy először magunkban tegyük helyre a dolgokat.”

 

Mondd neki, hogy ez fontos számodra

Add a férfi tudtára, hogy miért szeretnéd, hogy megnyíljon neked. Például azért, mert meg szeretnéd érteni, vagy csak jobban meg szeretnéd ismerni őt. Márton (30) szerint ez igenis motiválja őket.

„Azt sose mondjátok, hogy „mondd el, különben ez meg az lesz”. Ez egyből visszaüt, mert a zsarolást nem viseljük jól. De a szíve mélyén minden fiú jó társa szeretne lenni a barátnőjének, ezért ha nyugodtan elmondod, hogy azért szeretnél beszélni valamiről, mert neked fontos, akkor jobb eséllyel „engedünk be” a világunkba.”

 

Bátorítsd okosan

Értékelj minden alkalmat, amikor a fiú kitárulkozik neked, de ne vidd túlzásba. A fiúk általában ezután nem igénylik az ölelést, hanem elég egy bólintás, vagy ha könnyedén megérinted a karját. Balázs (38) a következőt tanácsolja.

„Ha elmesélünk valami személyes dolgot, ne boruljatok a nyakunkba, hogy „jaj, de jó, hogy végre megnyíltál és beszéltél az érzéseidről!” Ezt cikinek fogjuk érezni és legközelebb inkább hallgatunk.”

Arra, hogy hogyan reagáljunk helyesen, Balázs ennyit felelt:

„Csak hallgassatok meg minket és kész, nem kell a megható ölelkezés.”

 

Járj elől példával

Mint sok mindenben egy kapcsolaton belül, ebben az esetben is a nőnek kell példát mutatni. Ugyanis ha a lány nem megy mélyebbre a szokásos csevegés szintjénél, egy fiú magától nemigen fog, azonban ha te megnyílsz, a társad is ugyanerre motiválod. Ákos (26) szerint ez alapfeltétel, ha azt akarja barátnője, hogy ő is megnyíljon.

„Ha a barátnőm elmeséli egy régi, fájdalmas szakítását, vagy azt, hogy kiskorában csúfolták, én is elmesélek egy olyan történetet magamról, ami a témához kapcsolódik. Lehet, hogy magamtól nem mesélném el, de így más a helyzet és szívesen elmondom.”

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást